Návrat babího léta, byť je říjen, byl proto jedinečnou příležitostí pro sraz veteránů a následnou spanilou jízdu. Jak řekl spolupořadatel akce, Karel Kučera ze spolku Historická technika Kladno, na sraz dorazilo celkem pětatřicet aut, včetně motocyklů. „Nejstarším exponátem byla Praga Piccolo z roku 1933, jehož majitel k nám přijel až ze Starého Plzence. Nejnovějším exponátem byl jepp z roku 1988. Velice si vážíme i návštěvy šestaosmdesátiletého motoristy Miloslava Bořila, který přijel na setkání s peugeotem z roku 1973,“ řekl Karel Kučera.

V doprovodu předsedkyně spolku Blanky Gamanové společně přivítali účastníky podzimního setkání, které mělo i zahraniční účast německých posádek. Při prohlídce vozidel hrála příjemná reprodukovaná dobová hudba a posádky veteránů se postupnš vydaly na spanilou jízdu do Všeradic na Berounsku. Tam je čekal společný oběd.

„Jsem velice rád, že lidé na rozloučení se sezónou přijeli. Těší nás to tím více, že jsme letos pořádali v červnu 1. kladenskou veterán rallye, která byla třídenní. Rádi bychom tuto veteránskou akci zopakovali. V roce 2018 připadne na třetí červnový víkend a opět bude třídenní. První den se stejně jako letos sjedeme na náměstí Starosty Pavla v Kladně, přičemž účastníci budou ubytováni v Hotelu Astra v Srbech. Více najdou účastníci v propozicích před akcí,“ uzavřel Kučera.

Hubertova jízda pořádaná Jezdeckým centrem Drchkov.
OBRAZEM: Hubertovu jízdu pořádali poosmnácté
Ilustrační foto.
Pneuservisy zatím přezouvání v klidu stíhají