„Vybudování kruhového objezdu na této frekventované křižovatce je pro nás dlouhodobou prioritou. Věřím, že se konečně zúročí všechen čas, který jsme vložili do jednání a výrazně se tak zlepší dopravní situace v této lokalitě," uvedl primátor Kladna Milan Volf.

Ilustrační foto.
Právě jsme narodili

Právě město Kladno v předchozích dnech podepsalo se Středočeským krajem smlouvu o spolupráci. Ta by měla zajistit lepší koordinaci při vyřizování nutné dokumentace.
„Obě strany se tak zavázaly k co možná nejvyšší možné součinnosti při všech řízeních nutných k zahájení prací," dovysvětlila Lenka Růžková, mluvčí kladenského magistrátu. Zatímco Středočeský kraj ve zmíněné části Kladna vybuduje kruhový objezd, město tu chce při této příležitosti nechat vybudovat chodníky.

Ilustrační foto.
Čarodějné ohně mají svá pravidla: za neohlášené pálení hrozí tučné pokuty

Kladenští čekají už řadu let na kompletní rekonstrukci ulice Milady Horákové. Ta je v naprosto v havarijním stavu a náklady na její opravu jsou vyčísleny na částku zhruba 180 milionů korun. Jenže. Kladenští si budou muset ještě zřejmě počkat. „Problém je s výkupem pozemků pod komunikací. Ty musí vykoupit kraj, toto nejde za městem," řekl před časem primátor Milan Volf.

Ilustrační foto
Exekuce zasáhly každého desátého dlužníka v kraji