Sportovní hry byly i tentokrát podporou pětiletého Péti, který při tragické nehodě při návratu z rodinné dovolené přišel o tatínka, sám utrpěl vážný úraz a společně s maminkou se rodina snaží překonat těžký osud.

To, že se Smečenští dokáží semknout a podat pomocnou ruku potřebným, prokázali aktéři her i tentokrát. Parádní akce, kterou moderovala Bára Ladrová, se uskutečnila letos v zámecké zahradě a na své si přišli malí i dříve narození. Běhalo se, soutěžilo, kutálelo v bublinách, lyžovalo, jezdilo na koních i ve veteránech. Na startu, který byl vpravdě olympijský, nechyběly známé osobnosti sportovního světa. Prestiž klání pozdvihli český atlet, tyčkař Štěpán Janáček, útočníci hokejového týmu Rytíři Kladno Ladislav Zikmund a Adam Kubík, plavec Rastislav Bizub či kladenští volejbalisté Štěpán Trojan a Ondřej Lenc. Kromě běhu zahradou se účastníci vystřídali na jednotlivých stanovištích, kde plnili zábavné, dovednostní i vědomostní úkoly.

Oslav sedmdesátého výročí položení základního kamene nové obce Lidice se zúčastnili vzácní hosté.
Prezident Miloš Zeman převzal symbolický klíč od obce Lidice

Legrace a zábavy bylo hodně a každý si přišel na své, přičemž vše doprovázelo překrásné květnové počasí. Soutěžní stanoviště si vzali na starosti Spolek přátel Smečno, Domov pod Lipami Miroslav Čobirka s koňmi, Vojenský skanzen Smečno, Péťa s maminkou, Partas, Baráčnická obec Muncifaj, Kulturní komise Smečno, Lyže Go Home, Hasiči Smečno, Klub historických vozidel Slaný a v neposlední řadě moderátorka Bára Ladrová a nechyběl doprovodný program v podobě bubble fotbalu v plastových nafukovacích koulích z Hrdlíva či příjemné občerstvení a posezení pod přístřeškem. Závěr her si děti však nejvíce užily v hasičské pěně.

Tečkou za příjemně stráveným sobotním odpolednem byl i kýžený výtěžek pro Péťu. Na šeku se skvěla částka 51 tisíc korun. A to zdaleka není všechno. Další peníze přibudou Petříkovi na účet ze startovného a v neposlední řadě z kasičky Konta Bariéry, až bude rozpečetěna.

Kromě finanční podpory donesli sportovci slíbené podepsané dresy, Péťa dostal i osobní dárky a především mnoho radosti a podpory od všech, kteří do zahrady přišli. Za získané finance maminka s Péťou vyberou následně herní prvek na dětské hřiště U Zámku.

„Sponzorů a mecenášů se v zámecké zahradě ve Smečně sešla v sobotu velká řada a všem patří obrovské poděkování. Ovšem vyjmenovat je a zapomenout na některé, by bylo smutné. Poděkování proto patří touto cestou opravdu všem a těšíme se na shledanou za rok," řekla za pořádající Kulturní komisi města Smečna Lenka Iblová.

Běh naděje Kladno, desátý ročník.
Běh naděje se povedl, rytmus udali bubeníci i tanečníci