Rodinná značka získala dobrý zvuk široko daleko a to byl jen krůček k tomu, že dnes nese podnik hrdý název Cukrářství Pudilovi. Do práce se postupně zapojili nejen rodinní příslušníci, ale i přátelé, kamarádi a další zaměstnanci. Dnes je jich dvacet.

Vzhledem k tomu, že majitelé nenechávají nic náhodě a touží být nejlepší, investují do vzdělání hodně a drží krok s dobou. „Snažíme se sledovat trendy a mít novinky co nejdříve na pultě. Zákazníci si u nás vyberou z celé škály příchutí, které trh nabízí. Naší doménou je používání zejména starých receptur a regionálních ingrediencí od pěstitelů a chovatelů. Nejvíce ovoce nakupujeme například z farmy ve Vítově od Šrámků, jahody z Vraňan. Ovčí a kozí mléko získáváme také od soukromých chovatelů," říká zmrzlinář.

Zmrzlina. Ilustrační foto.
Zmrzlina je fenomén pro všechny generace

Podle svých slov spolupracuje dlouhodobě s výzkumným ústavem mléka v pražských Dejvicích. Konkrétně s Hedvikou Dragounovou, aby lidem dokázali poskytnout zmrzlinu bez chemických konzervantů.

„Naposledy jsme spolupracovali na projektu zabývajícím se snížením laktózy v mléce," dodává zmrzlinář.

Antonín Pudil, majitel cukrárny Venezia v Kladně.Zdroj: DENÍK/Kateřina HusárováNejen regionální potraviny, ale i jedinečné komponenty ze zahraničí používají do zmrzlin u Pudilů. Příkladem jsou pistácie dovážené od prvopěstitelů z Itálie z oblasti Bronte. Jak potvrzuje Antonín Pudil, přišel s dalším trendem čajové zmrzliny.

„Našel jsem si ve Francii speciální čajovnu, kde mi pokaždé namíchají, co požaduji. Teď jsme například dělali příchuť višeň, chai thea, sencha, japonskou zahradu s květem sakury a nebo s příchutí starobylých bylin jako je kardamon či levandule," dodal cukrář.

Herec Lukáš Pavlásek.
Lukáš Pavlásek: Kdybych nebyl bavičem, stal bych se neurochirurgem

Z jejich výrobny odcházejí ale i zmrzliny na speciální objednávku pro hotely například s přídavkem alkoholu, kde nechybí punč, brandy a jiné.