VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Zmrzlinář Antonín Pudil drží krok s dobou

Kladensko - Jedním z nejznámějších zmrzlinářů v regionu, který se tajemství výroby této lahůdky jezdí učit od profesorů slavné italské Carpigiani Gelato Univerzity v Bologni, je Antonín Pudil ze Slaného. S manželkou Janou odkoupili v roce 2003 v Kladně od Italů zavedenou zmrzlinárnu Venezia. Jejich zmrzlina, zákusky a další lahůdky si našly u místních velkou oblibu, až se v roce 2008 rozhodli otevřít další pobočku ve Slaném.

17.5.2017
SDÍLEJ:

Zleva na snímku profesor Palmiro Bruschi. Vpravo zmrzlinář Antonín Pudil.Foto: archiv rodiny Pudilových

Rodinná značka získala dobrý zvuk široko daleko a to byl jen krůček k tomu, že dnes nese podnik hrdý název Cukrářství Pudilovi. Do práce se postupně zapojili nejen rodinní příslušníci, ale i přátelé, kamarádi a další zaměstnanci. Dnes je jich dvacet.

Vzhledem k tomu, že majitelé nenechávají nic náhodě a touží být nejlepší, investují do vzdělání hodně a drží krok s dobou. „Snažíme se sledovat trendy a mít novinky co nejdříve na pultě. Zákazníci si u nás vyberou z celé škály příchutí, které trh nabízí. Naší doménou je používání zejména starých receptur a regionálních ingrediencí od pěstitelů a chovatelů. Nejvíce ovoce nakupujeme například z farmy ve Vítově od Šrámků, jahody z Vraňan. Ovčí a kozí mléko získáváme také od soukromých chovatelů," říká zmrzlinář.

Podle svých slov spolupracuje dlouhodobě s výzkumným ústavem mléka v pražských Dejvicích. Konkrétně s Hedvikou Dragounovou, aby lidem dokázali poskytnout zmrzlinu bez chemických konzervantů.

„Naposledy jsme spolupracovali na projektu zabývajícím se snížením laktózy v mléce," dodává zmrzlinář.

Antonín Pudil, majitel cukrárny Venezia v Kladně.Nejen regionální potraviny, ale i jedinečné komponenty ze zahraničí používají do zmrzlin u Pudilů. Příkladem jsou pistácie dovážené od prvopěstitelů z Itálie z oblasti Bronte. Jak potvrzuje Antonín Pudil, přišel s dalším trendem čajové zmrzliny.

„Našel jsem si ve Francii speciální čajovnu, kde mi pokaždé namíchají, co požaduji. Teď jsme například dělali příchuť višeň, chai thea, sencha, japonskou zahradu s květem sakury a nebo s příchutí starobylých bylin jako je kardamon či levandule," dodal cukrář.

Z jejich výrobny odcházejí ale i zmrzliny na speciální objednávku pro hotely například s přídavkem alkoholu, kde nechybí punč, brandy a jiné.

Autor: Kateřina Husárová

Místo události:
17.5.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Nehoda u Dolu Libušín ve středu odpoledne
AKTUALIZOVÁNO

Nedaleko Kladna se srazila dvě auta, dítě bylo převezeno do nemocnice

Ilustrační foto
AKTUALIZOVÁNO

V Kladně pobodala dcera matku, policie případ vyšetřuje jako pokus vraždy

Kde sehnat peníze na stovku školních tříd? Kraj starostům poradí

Střední Čechy – Jak řešit problémy s nedostatkem míst v základních školách i mateřinkách? Starostům menších měst a obcí, kterých se to týká, se hejtmanství chystá poradit. Navrhla to hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) při návštěvě Kladenska. Kraj podle jejích slov chystá školení s informacemi, jak a kde získat peníze na rozšíření počtu učeben nebo na stavbu nových budov.

Čtyři návrhy kuchyně, která bude součástí obýváku

Manželé stojí před rozhodnutím, zda koupit byt. Bojí se totiž, že se jim do jedné místnosti nemůže vejít kuchyň, jídelní kout i obývák. Od toho je tu naše designérka Bára, která ukáže, že i na malém prostoru lze skloubit více funkcí.

Restaurace se chystají na zákaz kouření

Region - Protikuřácký zákon začne platit už za sedm dnů. Od 31. května se tak nebude moci v restauracích, kinech a divadlech kouřit. Proti zákonu se především bouří někteří majitelé restaurací a hospod, hlavně ty z menších obcí.

Stavba parku, který podpoří vědu a výzkum, začne ještě letos

Buštěhrad – Čeští vědci jsou dlouhodobě na špici celosvětového výzkumu. Dalším počinem, který podpoří vědu a výzkum je výstavba Vědeckotechnického parku Buštěhrad za 450 milionů korun.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies