VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Zmrzlinář Antonín Pudil drží krok s dobou

Kladensko - Jedním z nejznámějších zmrzlinářů v regionu, který se tajemství výroby této lahůdky jezdí učit od profesorů slavné italské Carpigiani Gelato Univerzity v Bologni, je Antonín Pudil ze Slaného. S manželkou Janou odkoupili v roce 2003 v Kladně od Italů zavedenou zmrzlinárnu Venezia. Jejich zmrzlina, zákusky a další lahůdky si našly u místních velkou oblibu, až se v roce 2008 rozhodli otevřít další pobočku ve Slaném.

17.5.2017
SDÍLEJ:

Zleva na snímku profesor Palmiro Bruschi. Vpravo zmrzlinář Antonín Pudil.Foto: archiv rodiny Pudilových

Rodinná značka získala dobrý zvuk široko daleko a to byl jen krůček k tomu, že dnes nese podnik hrdý název Cukrářství Pudilovi. Do práce se postupně zapojili nejen rodinní příslušníci, ale i přátelé, kamarádi a další zaměstnanci. Dnes je jich dvacet.

Vzhledem k tomu, že majitelé nenechávají nic náhodě a touží být nejlepší, investují do vzdělání hodně a drží krok s dobou. „Snažíme se sledovat trendy a mít novinky co nejdříve na pultě. Zákazníci si u nás vyberou z celé škály příchutí, které trh nabízí. Naší doménou je používání zejména starých receptur a regionálních ingrediencí od pěstitelů a chovatelů. Nejvíce ovoce nakupujeme například z farmy ve Vítově od Šrámků, jahody z Vraňan. Ovčí a kozí mléko získáváme také od soukromých chovatelů," říká zmrzlinář.

Podle svých slov spolupracuje dlouhodobě s výzkumným ústavem mléka v pražských Dejvicích. Konkrétně s Hedvikou Dragounovou, aby lidem dokázali poskytnout zmrzlinu bez chemických konzervantů.

„Naposledy jsme spolupracovali na projektu zabývajícím se snížením laktózy v mléce," dodává zmrzlinář.

Antonín Pudil, majitel cukrárny Venezia v Kladně.Nejen regionální potraviny, ale i jedinečné komponenty ze zahraničí používají do zmrzlin u Pudilů. Příkladem jsou pistácie dovážené od prvopěstitelů z Itálie z oblasti Bronte. Jak potvrzuje Antonín Pudil, přišel s dalším trendem čajové zmrzliny.

„Našel jsem si ve Francii speciální čajovnu, kde mi pokaždé namíchají, co požaduji. Teď jsme například dělali příchuť višeň, chai thea, sencha, japonskou zahradu s květem sakury a nebo s příchutí starobylých bylin jako je kardamon či levandule," dodal cukrář.

Z jejich výrobny odcházejí ale i zmrzliny na speciální objednávku pro hotely například s přídavkem alkoholu, kde nechybí punč, brandy a jiné.

Autor: Kateřina Husárová

Místo události:
17.5.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Lesní správa Lány
AKTUALIZOVÁNO
6

Zadržené pracovníky Lesní správy Lány budou stíhat na svobodě

Kapela Ready Kirken.

KRÁTCE: Kam vyrazit na Kladensku za kulturou?

Krimimix: Drogový dealer dopaden

Kladensko - Přinášíme vám přehled krimi zpráv z regionu.

OBRAZEM: Kaskadérská show v Kladně je parádní podívanou

Kladno /FOTOGALERIE/ - Velkolepou podívanou v podobě kaskadérské show si v těchto dnech mohou užívat Kladeňáci a lidé z okolí. Na parkovišti obchodního centra v Kladně-Kročehlavech jsou do konce týdne k vidění monster trucky, které před zraky přihlížejících demolují vše, co jim přijde pod kola.

Z chaty rodinný dům – proměna je možná, ale má svá úskalí

Přestavba víkendové chaty na rodinný dům je v Čechách celkem obvyklá věc. Jenže ne vždy to funguje. Bohužel ne vždy totiž investor pochopí, že trvalé bydlení potřebuje něco jiného než chata. Pojďme se podívat na zajímavý návrh rekonstrukce chaty na moderní rodinný dům.

Buštěhradský sbor zpívá již čtyřicet let

Buštěhrad /FOTOGALERIE/ - Smíšený pěvecký sbor města Buštěhradu oslavil jubilejní čtyřicáté výročí. Při této příležitosti uspořádal v sálu buštěhradského zámku velkolepý koncert.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies