Kompozičně symetrickou stavbu se podařilo navrhnout tak, aby splynula s okolním terénem. Hlavní vstup se nachází ve středu objektu. Přes zádveří návštěvník přejde do prostorné haly. „Důstojnost prostoru umocňuje průhledová osa do vnitřního atria. V přízemí se nachází soukromá část domu – dětské i hostinské pokoje orientované do ulice, ložnice s výstupem do atria a zázemí domu. To tvoří koupelny, šatna, sauna a technická místnost,“ přiblížil projekt Václav Navrátil z architektonického studia SENAA architekti. Spolu s investorem se ho rozhodl prezentovat i v rámci prestižní soutěže Grand Prix architektů – Národní ceny za architekturu.

Nepřehlédnutelné je schodiště evokující umělecké sochařské dílo. Vede z haly do horní obytné části.

Povrch podlahové plochy balkonu si mohli vlastníci vybrat.
Jde to. Zvětšení balkonů zvýšilo cenu i komfort bytů v běžném paneláku

Celé horní podlaží je jedním spojitým prostorem otevřeným do hřebene střechy.

„Do prostoru umístěný „box“ zázemí integruje pracovnu, knihovnu, WC, spíž a krb. Box zároveň vymezuje obývací pokoj, jídelnu a kuchyni. Z jídelny i obývacího pokoje se vstupuje přímo na terasu a zahradu,“ uvedl Navrátil.

Lávka zapadá do okolní krajiny.
Češi prostě umí. Dokazuje to nová stavba v Nymburce

K domu náleží i dřevěný pavilon, zahradní domek, který disponuje venkovní kuchyní a skladem zahradního vybavení, který má formu dřevěného pavilonu. V suterénu se pak nachází vinný sklípek. Nechybí ani nevelká zahrada. Přesto zahrnuje bazén se sprchou, relaxační část i bylinkové záhony.

Z technického hlediska je dům zděný a založen na betonových pasech. Nosné stěny jsou vyzděny z keramických bloků o tloušťce 500 mm. Stropy jsou monolitické, železobetonové. Krov představuje kombinovaný systém dřevěných krokví uložených mezi plné vazby z ocelových rámů. Střecha je z falcovaného plechu.