Soutěž, do které se pravidelně zapojují i Brňané, letos měla už čtrnáctý ročník. Každý rok musí účastníci vymyslet model na jiné téma. „Odbornou porotu letos nejvíce oslovila Alena Špičáková ze SPŠS Brno se svým velmi futuristickým modelem letištního terminálu," potvrdil za pořadatele soutěže Lukáš Klapil.

Modely museli účastníci soutěže vytvořit z vlnité lepenky. „Úkolem studentů bylo navrhnout a vytvořit originální model letištního terminálu budoucnosti a ukázat jeho vnitřní uspořádání. To vše výhradně z vlnité lepenky, ekologického materiálu, který je šetrný k životnímu prostředí. Soutěže se účastní střední školy zaměřené na stavebnictví a další obory s tím související," zmínil podrobnosti Klapil.

Oslava slunovratu. Obraz vznikl za války na právnické fakultě.
Bar gestapáků zdobila nahá dívka. Z Právnické fakulty udělali obávané místo

Modely vybírala odborná porota, soutěž měla šest finalistů. „Všichni finalisté odvedli pořádný kus práce. Co mě ale nejvíce potěšilo je to, že tato mladá generace má v sobě velké odhodlání a chuť na sobě tvrdě pracovat," řekl ředitel stavební společnosti HSF System, která soutěž pořádá, Jan Hasík.

Na druhém místě skončil model účastníka z Valašského Meziříčí, třetí místo získali studenti z Kolína.