A nejde jen o výstavku historických či současných motocyklů, k vidění je také motocykl vyrobený na 3D tiskárně a spousta interaktivních prvků. Příchozí si například mohou zkusit roztlačit motocykl o váze 150 kilogramů a naskočit na něj nebo se mohou posadit na motocykl a zapnout ventilátor simulující jízdu rychlostí až 120 kilometrů v hodině.

Rekonstrukce bývalých ostravských jatek, 12. června 2020 v Ostravě.
Jatka v Ostravě: dosud se bouralo, teď se začne stavět!

Součástí výstavy je také bezpečnostní okénko, připomínka prestižních ostravských okruhových závodů Stará Bělá (jezdila se v letech 1928 až 1970) či Zlatý kahanec (od 1967). A součástí výstavy jsou i některé motocykly, jež byly dlouhodobě vystaveny na Černé louce. Expozici organizuje Moravskoslezský kraj spolu se Světem techniky.

Děkovný koncert Hudby Hradní stráže a Policie České republiky lidem v první linii, 12. června 2020 u Fakultní nemocnice v Ostravě.
Ostravou zněla hudba pro lidi v první linii

„Klíčové bylo pojmout motocykly v kombinaci s interkativitou, hrou a zábavou. Je to jediná cesta, jak k tomu dostat i laickou veřejnost. Samo o sobě je to nádherná přehlídka veteránů, které jsme dali přidanou hodnotu,“ řekl Deníku ředitel Světa techniky Jakub Švrček.

Výstava Grand Prix bude v přízemí Světa techniky k vidění nejméně do konce března příštího roku.

Aleš Buksa
Poslední rozhovor fenomenálního podnikatele: Aleš Buksa i v 72 letech žil naplno