Čtenář Jaroslav Němec: Jablečný štrúdl

Svůj speciální recept na jablečný štúdl zaslal Jaroslav Němec, který s ní vyhrál i několik soutěží.

Ingredience: 250 g hladké mouky, 100 g másla, vejce, 2 lžíce vlažné vody, 1 lžíce octa, špetka soli, trochu mléka.

Náplň: jablka, 1 vanilkový cukr, 1 skořicový cukr nebo skořice, badyán, trochu strouhanky, vlašské ořechy.

Bramborové noky se smetanovou omáčkou a špenátem podle Lenky Pospíšilové.
Pečete, vaříte? Pojďte si vzájemně předat recepty

Postup: Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, přidáme pokrájené máslo, vejce a mléko. Nejprve vařečkou promícháme, pak rukou vypracujeme vláčné těsto. Můžeme přidat ještě trochu mouky pro
lepší zpracování. Necháme chvíli odležet v chladu. Připravíme si jablka. Omyjeme je, rozpůlíme a odstraníme jádřinec a nastrouháme dužinu. Vyválíme na moukou vysypaném vále, rozložíme strouhaná jablka,posypeme badyánem a skořicovým cukrem. Stočíme závin, přendáme na pečící papír a na plech. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme nasekanými vlašskými ořechy. Pečeme v troubě při 150°C asi 60 minut. Upečený štrúdl necháme vychladnout, posypeme cukrem a můžeme podávat.

Středomořská bašta aneb citronové kuře s česnekem.
Redaktoři vaří: Středomořská bašta aneb citronové kuře s česnekem

Inspirujte i vy ostatní čtenáře, pošlete na nám na e-mailovou adresu: olga.sevcikova@denik.cz váš oblíbený recept i s vaší autorskou fotkou hotového jídla nebo upečených sladkostí. Nezapomeňte připojit vaše jméno a bydliště.

Recepty s fotografiemi pak zveřejníme na webových stránkách vašeho Deníku. Zapojujeme se i my, redaktoři, a ukážeme vám na webových stránkách vašeho Deníku naše oblíbené recepty.