V úvodu setkání zrekapituloval svoji profesní cestu od získání výučního listu až po současnou roli šéfkuchaře. Hovořil o pracovitosti, pokoře a především o chuti učit se novým věcem.

„ Potěšil nás informací, že od září u něj pracuje jeden z našich absolventů a vede si skvěle. Věřím, že i v letošním roce ho bude následovat někdo další z naší školy,“ říká učitelka odborného výcviku Hana Parmová.

Na besedě zazněla i otázka, co je potřeba mít, aby se čerstvý majitel výučního listu mohl ucházet o práci v jeho restauraci. Odpověď pana Pohlreicha byla velmi jednoduchá:„ Potřebuješ jízdenku, svačinu, chuť pracovat a učit se novým věcem.“ A to je zajisté slibný začátek profesní kariéry.

Petr Paták, ředitel SOŠ a SOU, Kladno, náměstí Edvarda Beneše 2353