Součástí akce bylo i vyhlášení nejpilnějšího čtenáře - čtenářky dětského oddělení. Za rok 2019 patří zlato Magdalence Čablové s 81, stříbro Rosťovi Svobodovi se 79 a bronz Toníkovi Mejzlíkovi s 63 knihami.

„Na knihovnickém karnevalu jsme podruhé. Moc se tady pravnučkám i mě líbí. Přítomné děti i jejich rodiče se baví, je tu dobrá nálada. Děkujeme slánským knihovnicím za příjemné odpoledne,“ pochválila akci Marie Horčicová s princezničkou Anežkou a zajíčkovou vílou Emou.

Na zábavně společenské akci nechyběla bohatá tombola, za kterou knihovnice srdečně děkují sponzorům, čerstvá zmrzlina od Pudilů a hlavně balonky. Slavnostní atmosféru odpoledne tak umocnilo na tři stovky barevných nafouknutých balonků, které si děti odnášely na památku domů.

Martina Kociánová a Václav Cílek vystoupili ve Družci.
Družečtí přivítali Martinu Kociánovou a Václava Cílka, došlo i na koronavirus

A jaká je nabídka dalších tradičních volnočasových aktivit připravených slánskou městskou Knihovnou Václava Štecha pro mladé čtenáře? V pondělí 27. března je čeká tradiční dvacátá Noc s Andersenem, letos na kouzelnické téma – Harry Potter.

Na letní prázdniny se také již programově připravuje sedm běhů žádaných týdenních příměstských táborů pro všechny malé zájemce nejen ze Slaného a další ročník dopoledních (Ne)obyčejných prázdnin, které nabídnou malým dětem i jejich dospělému doprovodu veselé rukodělné tvoření, divadelní loutková představení, vědomostní soutěže či pohádkové čtení s nejkrásnější pohádkou.

Masopust Základní školy ve Vašatově ulici v Kladně.
OBRAZEM: Masopust Základní školy ve Vašatově ulici v Kladně

Autor: Hana Tichá