Rekordmanka věnovala 2466 hodin práce tomu, aby vlastnoručně zhotovila 83,9 m dlouhý a 60 cm široký koberec, který tvoří podkladová látka a 6874 kytiček zhotovených z vlny. Květy, které byly při lepení k podkladu kladeny "jeden vedle druhého", tvoří souvislou květinovou plochu 50,34 m2. Zhotoveny byly na kytičkovači, což je tkací kreativní nástroj pro vytkávání vzorů květin a rozet z příze.

Parta Husinec Kubb se zapsala do České knihy rekordů, sportovní disciplínu kubb hrála nonstop 24 hodin.
Zápis do České knihy rekordů! Husinecká Kubb parta hrála 24 hodin nonstop

Kobereček váží 95 kg a byl sestaven z 64 částí o délce 120 cm a jednoho bonusového dílu měřícího 710 cm, který se stal součástí expozice Muzea rekordů a kuriozit v Pelhřimově. Rekordmanka na svém životním díle pracovala po dobu 3 let, přičemž kytiček pro tuto příležitost vyrobila mnohem více, než bylo použito (některé méně kvalitní vyřadila, mnohé rozdala). Výroba jednoho květu přitom představuje minimálně 20 minut práce. Vlnu autorce věnovali přátelé a občané Kaznějova i vzdálenějších regionů.

Nejdelší květinový koberec v České republice, který byl oficiálně přeměřen v kostele sv. Bartoloměje v Pelhřimově a následně rozprostřen na Masarykově náměstí, je dokladem zručnosti, boží trpělivosti a neutuchajícího elánu paní Blanky Böhmové. Krátce po zaevidování rekordu vznikla mezi autorkou a pořadateli z Muzea rekordů a kuriozit dohoda, že se společně pokusí po rozdělení koberce na 120 cm dlouhé části, nabídnout jej zájemcům a výtěžek darovat na charitu.

Autor: Miroslav Marek, prezident Agentury Dobrý den Pelhřimov