Naučná stezka k Lánské oboře začíná na okraji obce Lány. V roce 2006 byla zpřístupněna ukázková část Lánské obory s vyhlídkou na výběh vysoké zvěře. Stezka seznamuje s faunou, flórou a přírodními poměry Lánské obory a Chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko. V ukázkové části obory, která je oplocena a platí se zde symbolické vstupné, nalezneme informační panely seznamující mimo jiné se zvěří zde chovanou (80 členné stádo vysoké) a také velkou dřevěnou bezbariérovou vyhlídkovou plošinu. Ukázková část obory je otevřena pouze v sezóně (od 1. května do 30. září) a jen v určitých dnech.

Ilustrační foto.
V Kladně bude omezen provoz některých autobusových linek

Samotná naučná stezka (přístupová cesta k ukázkové části obory) vede neohrazených lesem mimo oboru, a je tedy přístupná celoročně. Cestou jsme obdivovali krásnou správní budovu Lesní správy Lány, sochu Pytláka, dřevěné vyřezávané sochy i od místních řezbářů novou bránu a jiné. Vycházka nás každopádně nezklamala.

Autor: Jana Jirásková

Podařilo se vám na vycházce také nafotit krásné snímky? Podělte se s námi o ně! Fotografie můžete zaslat na e-mail: jan.brabec@denik.cz!

Poznáte obec na Kladensku?
FOTOKVÍZ: Poznáte obec na Kladensku?