V SOŠ a SOU náměstí Edvarda Beneše si řekli, že to musí jít. Výuka v této škole probíhá online téměř ve všech hodinách. Pedagogové i žáci bravurně ovládají internetové komunikační kanály v každodenní výuce, technické problémy jsou minimální. Bylo tedy nasnadě, že je možné tyto návyky a dovednosti zúročit i na jiné platformě.

„Tady se zrodila myšlenka připravit něco nového, pro tuto složitou dobu zajisté revolučního, “ říká ředitel školy Petr Paták. „Vsadili jsme na setkání žáků v on-line prostředí se zajímavými osobnostmi, na kreativitu pedagogického sboru, na aktivitu a entuziasmus našich učitelů.“

Vyplatilo se. Zrodil se online projektový den J. A. Komenský vážně i nevážně jako připomenutí narození Učitele národů. Účastníci si formou soutěží a kvízů připomněli důležité mezníky v životě této osobnosti, jeho ideje a dílo. V doprovodném programu dívky a chlapci řešili kvízy, soutěžili a užívali si komunikaci se spolužáky.

Třešničkou na dortu byli hosté. Bylo jich téměř 20. Anonymní jsou jména účastníků zahraničních vojenských misí, zástupce velitele věznice, jmenovat lze mistra kuchaře Jana Punčocháře, výživového poradce Petra Havlíčka. První projektový den online v České republice byl skvělý.

Autor: SOŠ a SOU náměstí Edvarda Beneše, Kladno

Série vtipů Manželství v kostce.
Vtipy Manželství v kostce: Jahodami do hlavy to může pořádně bolet
Plakát k výstavě Svět kostiček.
Jste fanoušci Lega? Tak to si nenechte ujít výstavu v Rakovníku a Novém Strašecí