Závodu se mohl zúčastnit každý, kdo byl schopen vytvořit jakékoliv plovoucí plavidlo poháněné lidskou silou nebo větrem. Vítána byla jakákoliv plavidla počínaje klasikou - neckami a konče vory, které jsou neseny dušemi, nafukovací čluny, paddleboardy, sudy, kanystry a podobně. Šílenosti byly také vítány. Pro diváky bylo připraveno pivo a malinovka. Posádky měly pití zdarma pro naladění formy.

Plavidel na hladinu rybníka před zraky asi třech stovek diváků vyplulo celkem třináct. K vidění byla plavidla pojmenovaná Bratři v triku, Rébus, Dáma na dovolené, Tomáškovo pravidlo, Kovboj, Čechovic trubka, Zima přichází, Vodnáři, Flamingo, DBTS Metelesku blesku, Bubák 55, Plecháči či Miminka.

O nejsympatičtější plavidlo hlasovalo 272 diváků. U nich první místo získalo plavidlo plovoucí trampolína - Bratři v triku. Druhé místo pak obdržel plovoucí bar - Rébus, třetí byla pak zvolena dáma se širokým kloboukem v plovacím kruhu s doutníkem - Dáma na dovolené.

V soutěži na rychlost zvítězilo plavidlo plovoucí sáňky a lyže - Zima přichází. Cenou pro vítěze byly lahve sektu, které všichni na stupních vítězů vystříkali na sebe a na diváky. Diváci i závodníci se velmi dobře bavili pod horkým letním sluncem.

Na Gulášfestu 2019 v Lánech zvítězili Mlsouni.
OBRAZEM: Na Gulášfestu 2019 v Lánech zvítězili Mlsouni
Sobotní motoristická burza na letišti ve Velké Dobré.
OBRAZEM: Sobotní motoristická burza na letišti ve Velké Dobré

Marta Pospíšilová