Jana Káninská, webeditorka střední Čechy: Středomořská bašta aneb citronové kuře s česnekem

Středomořská bašta aneb citronové kuře s česnekem.Zdroj: Jana KáninskáČtyři kuřecí stehna omyjeme, osušíme a posolíme, vyrobíme marinádu ze šťávy ze dvou citronů, 4 lžic olivového oleje, 2-3 stroužků prolisovaného česneku a 1-2 lžiček oregana, přelejeme přes kuře a necháme hodinu až celou noc marinovat v chladu.

Předehřejeme troubu na 250 stupňů a kuře zprudka zapečeme, snížíme teplotu na 180 stupňů, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pomalu pečeme asi dvě hodiny.

Půl hodiny před koncem sundáme alobal, přidáme nakrájený pórek a rajčata (nemusí být) a dopečeme kůrčičku.

Jako příloha se hodí rýže nebo brambory, dobře chutná s rýží i černá čočka.

Mrkvová polévka.
Redaktoři vaří: Mrkvová polévka Jany Káninské

Inspirujte i vy ostatní čtenáře, pošlete na nám na e-mailovou adresu: olga.sevcikova@denik.cz váš oblíbený recept i s vaší autorskou fotkou hotového jídla nebo upečených sladkostí. Nezapomeňte připojit vaše jméno a bydliště.

Recepty s fotografiemi pak zveřejníme na webových stránkách vašeho Deníku. Zapojujeme se i my, redaktoři, a ukážeme vám na webových stránkách vašeho Deníku naše oblíbené recepty.

Marocký tažín po česku.
Redaktoři vaří: Marocký tažín po česku Olgy Vendlové