Jedná se o velmi nabitý týden. V sobotu začínáme hned na několika lokalitách. V Nových Hradech se můžete připojit na Setkání s rybníky, kde se dozvíte něco o žulových balvanech typických pro tuto oblast, u Libockých mokřadů či u Šeberáku proběhne pozorování ptactva a s vážkami se seznámíte u Vodního domu v Hulicích. Pokud toužíte poznat vážky zblízka i na jiných lokalitách, můžete se těšit na terénní přednášky v Poodří, ve Velkých Popovicích a děti si přijdou na své na akci pořádané v Dolní Bečvě. Během celého týdne na vás čekají exkurze s rozličným zaměřením. Stačí se podívat na web celé akce www.setkanisprirodou.cz a vybrat si tu, která proběhne ve vašem okolí.

Výtvarnice Hana Faberová a její dílo.
Cherchez la femme! Výtvarnici Hanu Faberovou inspirují (nejen) ženy

Zajímavá setkání nechybí ani pro milovníky netopýrů. Letos se k nám můžete připojit v sobotu na denní exkurzi u Berouna v Českém krasu, nebo na večerní pozorování v pondělí v pražských Záběhlicích a v úterý na Cibulce na Praze 5. Pokud dáváte přednost raději ptákům, v neděli 20. 6. se můžete seznámit s jejich zpěvem ve Zbečně. 

Pokud chcete celkově nasát atmosféru okolní přírody, v neděli vyrážíme na procházku v přírodní rezervaci Zvolská Homole, případně kolem Lánského rybníka. Uprostřed týdne vás čeká setkání s bylinkami v Prostějově, ve čtvrtek se budou v Radotíně zkoumat ploskorozi a v sobotu se sejdeme v ovocném sadu ve Chlumu sv. Máří. V neděli pak zakončíme Setkání s přírodou v Bělinském údolí a u řeky Bečvy u Oseku.

Srovnávací foto Ostrovec.
RETRO: Porovnejte, jak zub času změnil Kladno!

Akce jsou přístupné zdarma všem zájemcům. Program, mapa míst setkání, kontakty na pořadatele a další důležité informace o čtrnáctém ročníku kampaně jsou k dispozici na www.setkanisprirodou.cz.

Autor: Kateřina Paličková