Dva ze tří uprchlíků byli dopadeni už v noci z úterý na středu v Ústí nad Labem. Na pohyb dvou podezřelých osob tam upozornil strážníky obyvatel domu v Husově ulici. Ten o půl jedné v noci sdělil operátorovi, že se v jejich domě nachází dvě cizí osoby, které tam nemají co dělat. Po příjezdu strážníků na místo hlídka zjistila, že přijatá informace se zakládá na pravdě. „Strážníci oba muže zadrželi a snažili se je ztotožnit.

Ilustrační fotografie.
Specialista na vykrádání rodinných domů je za mřížemi

Zadržení hlídce podávali nepřesné údaje o své totožnosti, proto strážníci na místo přivolali také hlídku Policie ČR. V součinnosti s policisty bylo zjištěno, že jde o celostátně hledané osoby, které utekly z výkonu trestu z věznice ve Vinařicích. A to během výkonu práce na pracovišti v Rakovníku," popsal za strážníky Jan Novotný. Při zadržení obou hledaných osob museli strážníci použít donucovacích prostředků, a to hmatů a chvatů sebeobrany. Nakonec oba uprchlí trestanci skončili v poutech.

Ondřej Drapák před klatovským soudem a nůž, který při útoku použil
FOTO: Pobodal souseda, který mu kouřil pod balkonem. Dostal čtyři roky

Teď už je za mřížemi i třetí z uprchlých vězňů, který se dostal až na jihozápad Čech, více než 100 km od Rakovníku. „Dne 11. ledna v 17.44 hodin jsme na tísňové lince 158 přijali oznámení o tom, že se v azylovém domě v Klatovech nachází osoba odpovídající popisu hledaného vězně. Na místo ihned vyjeli klatovští policisté s kriminalisty, kteří zjistili, že opravdu jde o třiatřicetiletého muže v celostátním pátrání, který vykonával trest odnětí svobody ve věznici Vinařice. Na základě toho jej zadrželi a umístili do policejní cely,“ řekla Deníku policejní mluvčí Dagmar Brožová a dodala, že po provedení nezbytných služebních úkolů muže eskortovali do věznice Plzeň - Bory.