Potíže s koloběžkami má i městská část Brno-střed. „V červnu jsme požádali odbor dopravy brněnského magistrátu o vytvoření pravidel pro odstavování koloběžek,“ informovala mluvčí úřadu městské části Kateřina Dobešová. Podle ní je třeba koloběžky vytlačit z chodníků a prostorů zahrádek u restaurací v centru. Zároveň nesmí překážet řidičům při parkování.

S magistrátem chce jednat i úřad městské části Židenice. „Vzorem můžou být pravidla firmy Rekola, která v Brně provozuje podobnou službu. Každý, kdo si půjčí její kolo, ho musí vrátit na jedno z předem určených míst, jinak mu hrozí od provozovatele pokuta,“ doplnil Kunc.

Ilustrační foto.
Průjezdná D1: silničáři přerušují práce, pokračovat budou opět až na jaře

Podle mluvčí magistrátu Anny Dudkové město již s firmou Lime jedná. Zároveň ale upozornila, že správné odstavení půjčené koloběžky je osobní zodpovědností těch, kdo je využívají.

Někteří Brňané vnímají koloběžky jako alternativu k cestování autem. „Jsou skvělé pro cestování v centru města, řízení zvládne každý,“ komentovala Evženie Česneková z Brna. „Na pravidelné dojíždění třeba do práce to ale není,“ dodává.