Deníku to potvrdila policejní mluvčí Simona Kyšnerová. „Včera odpoledne (v pátek) byli podezřelí propuštěni ze zadržení. V prověřování vraždy však stále pokračujeme,“ sdělila Deníku v sobotu Kyšnerová s tím, že policie v případu zatím nikoho neobvinila. Po tělíčku dítěte i nadále pátrají. „Novorozence jsme stále nenašli,“ uvedla mluvčí.

A zároveň dodala, že celé vyšetřování může trvat několik týdnů až měsíců. „Budou se dělat odborná a znalecká zkoumání, vyhodnocovat zajištěné stopy a další úkony trestního řízení,“ vysvětlila Kyšnerová.

Přišla po porodu, dítě však neměla

Na případ upozornil ve čtvrtek jeden z lékařů kroměřížské nemocnice. Policistům oznámil, že se k němu dostala pacientka po právě prodělaném porodu, která však u sebe neměla dítě.

Marcela Veverková, které v dubnu vyhořel nájemní byt v Dobnerovce a musela žít s dětmi v jednom pokoji v chudinské ubytovně v Chanově, si v květnu pronajala byt pro osm lidí v sídlišti Stovka.
Vyhořel jí byt, teď má rodina podnájem na sídlišti. Ještě se zbavit štěnic, říká

„Žena krátce po ošetření z nemocnice na svou žádost odešla,“ informovala v pátek mluvčí s tím, že policisté ihned po oznámení začali po rodičce pátrat.

„Čtyřiadvacetiletou ženu i jejího druha jsme následně omezili na osobní svobodě,“ uvedla mluvčí.

Policisté ve čtvrtek a v pátek prohledávali panelák v kroměřížské Albertově ulici, který je mezi místními také známý jako Děvín.

Pátrali jak v bytě podezřelé ženy, tak také v okolí domu, kontejnerech i kanalizaci. Tělíčko novorozence však doposud nenašli.