Středočeský výběr, který stál především na hráčích Kladna a Mladé Boleslavi, neprohrál v Ostravě jediné utkání a ve finále skolil domácí Moravskoslezský kraj jednoznačně 7:1.

„Finálový výsledek odpovídá, byli jsme fakt skvělý tým – jak na hřišti, tak mimo něj. A musím říct, že jsem se florbalem nikdy nebavil víc něž teď,“ řekl pro klubové stránky Kanonýrů talentovaný Matyáš Bachmaier, s nímž před časem klub přes jeho mládí podepsal smlouvu, v budoucnu s ním totiž Kanonýři hodně počítají.

Fanoušci Kladna
Fanoušci tentokrát nepotěšili, za urážky budou Rytíři pykat

Středočeši hráli v turnaji pořád lépe. Liberecký kraj zdolal těsně 3:2 a výběr Slovenska 5:4. O den později už nedal naději karlovarskému kraji (8:1) a ve čtvrtfinále ani Zlínskému kraji (7:2). Forma týmu gradovala i v posledních zápasech – v semifinále porazil Královehradecký kraj 7:2 a pak uspěl i ve finále 7:1.

V utkání o zlato dal dvě branky kladenský Hugo Hübner a vysloužil si tak nominaci do All Stars. „Prožili jsme famózní turnaj. Byla tu po celou dobu skvělá týmovost i atmosféra. A jsem moc rád, že se mi po pauze dařilo i individuálně.“

Filip Molhanec doplňoval: „Na začátku turnaje jsme si museli zvyknout na povrch a poté jsme začali potvrzovat naši dominanci.“

„Na začátku jsme nepředváděli náš nejlepší výkon, ale když jsme postoupili do čtvrtfinále, tak se tým semkl a naší týmovostí jsme byli schopni všechny zápasy vyhrát,“ popisoval Matěj Vencl.

Pochvalu kromě Kanonýrů zaslouží i rodiče, kteří výběr silně podporovali.

Volejbalisté Kladna porazili v pátém zápase čtvrtfinále Brno a postoupili.
Orli doma poprvé padli