Hostouň si v minulosti přijela do Rakovníka pro několik těžkých direktů, ať to bylo na SK nebo na Tatran. U Rakovnického potoka jednoduše nestíhala, ale teď to bylo úplně naopak. Od první minuty bylo vidět, který tým je v pohodě, kde vládne pohoda v kabině, kde se tvrdě trénuje ve vysokém počtu, kde nejsou problémy s výplatami.

Sokolové vedli ve 20. minutě 4:0 a to minimálně tři jejich góly by klidně mohla vysílat televize, tak byly pěkné. Náhradní gólman Bolšakov (Švenger se uzdravit nestihl) neměl šanci žádný z pokusů zastavit. Dočekal trefil šibenici, pak byl před Bolšakovem Freisinger po kombinaci středem úplně sám, následně ex-ligový Lička vyšvihl dokonalý trestňák a do šibenice zamířil pak také Barbara. „Kluci předvedli neuvěřitelné střely a potěšil mne i zásah Freisingera, protože útoky středem jsme pilovali celý týden,“ rozplýval se trenér Hostouně Dominik Rodinger.

Jeho tým pak už hru jen kontroloval. Brzy po pauze se prosadil střelec Miker a paradoxně v poslední minutě Hostouň udeřila ještě dvakrát Štětkou a Januškou.

A zatímco Rakovničtí odcházeli smutně z placu, hosty čeká velká oslava. Zasloužená.

Z divizního fotbalového utkání Tatran Rakovník - Kladno (1:2)
Poprvé jasné derby: Tatranu poctivá obrana v Kladně nestačila

„Pomohla nám porážka na Povltavské, kluci pak poznali, co už nemají opakovat. Proti Rakovníku zahráli navíc extrémně dobře, dali nádherné branky, zápas si užili a já na ně jsem pyšný,“ pochválil mužstvo Dominik Rodinger.

Přidal, že ne každý včetně lidí v Hostouni v záchranu Sokola věřil.


Načítám tabulku ...
Jsem rád, že se ukázalo, že naše cesta může vést k úspěchu. Proto teď budeme chvíli slavit a od pondělka zase začneme makat,“ dodal mladý kouč.

Doplňme, že obě mužstva byla na sestup už v pandemických sezonách, kdy se ČFL nedohrála. Zatímco Hostouň dokázala reagovat a tým proměnila směrem k lepšímu, tak Rakovník sice také hrál většinu sezony lépe než dřív, ale problémy kolem mužstva nakonec asi logicky stáhly jeho jedenáctku ke dnu. Ještě se z něj může vydrápat, ale aktuálně to na sérii tříbodových výher opravdu nevypadá.

SK Rakovník – Hostouň 0:7 (0:4). Branky: 4. Dočekal, 8. Freisinger, 17. Lička, 20. Barbara, 48. Miker, 90. Štětka, 90. Januška. Rozhodčí: Černý. Diváků: 150.

Rakovník: Bolšakov – Seol, Duchoň (63. Škubal), Hradecký, Bleck - Turay (57. Park), Mašek, Ruda, Šindler, Diawara (80. Ostaš), Bezdička (80. Diepold).

Hostouň: Pančev – Zahranchnyy, Charvát, Štětka, Hucek – Kubáň, Lička (70. Januška), Miker (63. Vlasák), Freisinger (70. Contreras), Barbara (63. Hájek) - Dočekal (63. Fotr).


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...