Bez pevného článku obrany Dosoudila začala Hostouň naivně a v 7. minutě už prohrávala 0:2. Domácí, kteří jdou do sezony s perfektním zázemím i týmem a jasným postupovým cílem byli příliš tvrdým oříškem, hráli v pohodě a do poločasu vedli už čtyřbrankovým rozdílem. „Obrana v tomhle složení hrála poprvé, a i když kluci chtěli moc, nešlo to. Hráli jsme naivně, domácí naopak ve velké rychlosti používali nacvičené věci a přehrávali nás,“ řekl jeden z trenérů Hostouně Martin Čurda.

Spolu s kolegou Pihávkem sáhli v přestávce hned ke třem změnám v sestavě a tým se zlepšil. Hrál odvážněji, začal kombinovat, otáčet hru dopředu. Posila Zahranyčnyj dokonce dala gól a výstavní – volejem trefil přesný centr. Domácí už neskórovali a hostující výprava se tak nemusela vracet domů s ostudou, ale s hlavami nahoře. Vždyť Táborsko za poslední týden vyhrálo jak na hřišti silného Benešova 3:1, tak v poháru v Sedlčanech 4:0.

„I tak si myslím, že se s nimi hrát dá, ale je jasné, že kvalita je na jejich straně. Rozdíl mezi nimi a námi je v řešení situací dvacet metrů před bránou. My musíme začít bodovat hlavně doma a jsem přesvědčen, že se chytíme a na podzim budeme hrát do osmého místa,“ dodal Martin Čurda. 

Táborsko – Hostouň 4:1 (4:0). Branky: 2. Vozihnoj, 7. Musiol, 25. Toutou, 33. Almeida – 58. Zahranychnyy. Rozhodčí: Černý. Diváků: 712.

Hostouň: Kudrna – Borák (46. Vašák), Trapp, Krupička, Hovorka (46. Kabele) – Zahranyčnij, Marek (74. Křižka), Mařík (58. Vojtěšek), Kolmistr (46. Lohoyda) – Laušman, Hájek.

Fotbalisté Slovanu Velvary slaví výhru v Teplicích.
Velvary v Teplicích: tři body, ale i tři ztráty
Slaný - Brozany 4:0, domácí brankář Michal Sedlák v dobré náladě, branku nepustil.
Slaný doma na výhru nenavázalo, chyběly mu góly
Fotbalisté Neratovic (v modrém) porazili ve druhém kole Fortuna divize B SK Kladno 2:1.
Kladno probudilo snížení, na body ale ani podruhé nedosáhlo