Z červnového kádru se nově další část přípravy nebude týkat Matyase Mlejnka, který se vrací na Vyšehrad. Úvodních tréninkových jednotek se nezúčastní ani dvojice zkušených hráčů – Trapp, Hájek. Oba doléčují svalové zranění, kvůli kterým nedohráli přípravné utkání proti České Lípě, respektive Líšni.

Naopak do tréninků se nově zapojí útočník Adam Vlasák, který přichází z B mužstva pražské Slavie. Seznam dalších potencionálních posil se rozroste v následujících dnech. Zástupci Sokola zůstávají v kontaktu s několika hráči předních pražských klubů. V zelenobílém dresu by se na podzim mohli objevit i dva talentovaní zahraniční záložníci. I o jejich příchodu hostouňské vedení v těchto dnech intenzivně jedná.

Denis Višinský v debutu za Slavii v poháru s Karlovými Vary
Ze čtvrtfinále EL do Vlašimi. Chci hrát a otrkat se, říká talent Višinský

„Kádr pro novou sezonu máme z osmdesáti až devadesáti procent hotový. Dále jsme ještě v kontaktu s několika nadějnými hráči, převážně z pražských předních klubů, u kterých ještě nejsou doladěny detaily působení u nás nebo se během letního přípravného období pokusí prosadit v profesionálních soutěžích. Každopádně v případě dalších příchodů by se mělo jednat o rozdílové hráče. Prioritou zůstává, po odchodu Ondřeje Brejchy do Německa, příchod středového hráče,“ prozradil Zdeněk Mužík.

„V přípravě u nás bude pokračovat i Oskar Fotr, pro kterého však zůstává priorita působení ve vyšších soutěžích. Nově se u nás objeví útočník rezervy Slavie Praha Adam Vlasák. Naopak již v červnu klub opustil Radek Dosoudil (FK Neratovice-Byškovice) a zmiňovaný Ondřej Brejcha,“ dodal.

Fotbalisté Hostouně v úterý odstartují přípravu na novou sezonu.Zdroj: archiv klubu