Od první do poslední minuty se hrál fotbal, který čtyři stovky fanoušků musel bavit. V prvním poločase se hned několikrát vyznamenal Měsíček. Po hlavičce Bíny, po úniku Yuzvaka, aby včas zklikvidoval jeho nebezpečný centr, stejně tak jako střelecký pokus Novotného. Na druhé straně to zase zkoušeli stoper Drozda a ranou z první Tenkl. Jejich střelecké pokusy ale skončily vysoko and, stejně tak dopadl i ten Vopatův.

Krátce po přestávce (51. min.) dostali domácí výhodu přesilovky, když se po druhé žluté poroučel pod sprchy liberecký kapitán Polyák. Převahu mohl využít hned dvakrát Pihrt. V 73. min. po centru Vopata a krátce na to, po akci střídajícího Chábery, proti gólmanovi Pešlovi neuspěl.

Na úvod divize fotbalisté SK Slaný (v modrém) vyhráli na hřišti Tatranu Rakovník 2:1 po penaltové rozstřelu.
Slánský Nádeníček zase sestřelil Tatran

Přesilovku se domácím podařilo nakonec zužitkovat v 79. min. po ukázkové kombinaci po ose Šimkovský, Hlaváček na jejímž konci pálil z malého vápna do protipohybu Pešla Stárek. Pojistku v 82. min. mohl přidat napodobením Patrika Schicka z ME Tenkl, nicméně jeho pokus z půlky prolétl jen nad břevnem. Naplnit se mohlo známé nedáš-dostaneš. V 84. min. zneškodnil hrdina utkání domácí brankář Měsíček včasným vyběhnutím brejk hostujícího Knoblocha. Za to Liberecké v nastaveném čase potrestal svou druhou trefou v zápase Stárek.

Co ke střetnutí řekli oba trenéři? "Proti libereckému béčku jsou to vždy velmi těžká utkání a to nejen z pohledu fotbalové kvality. Jsem rád, že jsme vítězství potvrdili pojistkou v samotném závěru. Soupeř se neprosadil jen proto, že Měsíček opět prokázal své kvality. I díky tomu zůstaly všechny body doma,” neskrýval svou radost domácí trenér Pavel Janeček.

“Potrestali jsme se sami a to především za brejk ze závěru, kdy jsme mohli srovnat a pomýšlet tak na nějaký ten bod,” litoval porážky hostující kouč Petr Myslivec.

Velvary - Liberec B 2:0 (0:0). Branky: 79., 90. Stárek, rozhodčí Langmajer, diváků: 400, čk: Polyák (51.min, L).

Velvary: Měsíček – Valenta (64. Chábera), Drozda, Šustr, Šimkovský – Pihrt (84. Moravec), Duong (46. Stárek), Tenkl, Luong – Vopat, Kafka (77. Havránek).

Mojmír STRACHOTA

SK Kladno - FK Olympie Březová 3:2 (0:1) Pen: 5:4 / 12. 6. 2019
Kladno odstartovalo jenom bodem, jeden gól na tři nestačil