Nové tváře v sestavách zkoušely o víkendu také další kluby chystající se na blížící se start třetí ligy a divize (11. srpna).

Hattrickem, na který mu stačil po příchodu na hřiště pouze druhý poločas, se blýskl Jiří Sodoma. Staronová ofenzivní posila Dobrovice tak rozhodla o těsném vítězství nad pardubickou rezervou. A to třiadvacetiletý navrátilec z Motorletu ještě v jednom případě orazítkoval břevno.

Na vítězné vlně po postupu pokračují Velvary, které vyhrály i třetí letní zápas. Český Brod si poradil s Poříčany, zápas favoritovi kalilo zranění Cardy. Autor jedné z branek si podle zpráv vedoucího mužstva Jana Křena vykloubil rameno a po ošetření v nemocnici má naordinovaný několikatýdenní klid.

Adam Jánoš, nová posila fotbalistů Baníku Ostrava.
Přestup jako dárek k narozeninám. Jánoš už bojuje za Baník

Příjemný rozjezd do sezony absolvovaly divizní Zbuzany. Svěřenci kouče Urbana nasázeli i bez některých opor, které si ještě užívaly dovolené, jedenáct branek juniorce Žižkova.

Výhrou nad soupeřem z vyšší třídy se do dalších zápasů nabudili divizní vyslanci z Kladenska. Hostouň nasměrovaly ke skalpu Králova Dvora dva góly Kulhavého. Kladnu stačila jediná trefa na skolení Litoměřicka.

V přípravě spíše nezvyklou bezbrankovou remízou se rozešli soupeři z Ostré a Kolína. Souboj dvou divizních celků vyšel herně lépe pro Kolín. Ten však svoji převahu nedokázal brankově vyjádřit. „To je možná jediná kaňka na tomto utkání,“ přiznal trenér Jaroslav Havrda.

Z fotbalových středočeských příprav:

Štěchovice – Benátky 0:2 (Košek, Šimeček)

Dobrovice – Pardubice B 3:2 (J. Sodoma 3 – Tischler, Kašiar)

Brandýs – Velvary 1:3 (Moravec – Obrtlík 2, Kalaš)

Zápy – Chomutov 1:2 (Svoboda – Hyneš, Doksanský)

Hostouň – Kr. Dvůr 4:2 (Kulhavý 2, Marek, Hájek – Procházka 2)

Neratovice – Turnov 4:2 (za vítěze Kozák, Ďurinda, Vorasický, Lemarie)

Ostrá – Kolín 0:0 

Zbuzany – Žižkov jun. 11:4 (za vítěze Kalod 4, Čtvrtníček 3, Hřebeček 2, Přeučil, vlastní)

Kladno – Litoměřicko 1:0 (Richter)

Č. Brod – Poříčany 4:2 (Suk 2, Carda, Makovský – Holler 2)

Libiš – Mn. Hradiště 5:1

Fotbalisté Zlína (ve žlutých dresech) se v úvodním zápase nové sezony utkali s Mladou Boleslaví. Zápas nedohrál domácí kapitán Lukáš Železník. Foto: Deník/Libor Kopl
Boleslav ztratila ve Zlíně dvoubrankové vedení