Od první do poslední minuty se hrálo nahoru - dolů a šance rozhodně nechyběly. Ty větší si vypracoval hostitel, jmenovitě Vopat s Doležalem, ale soupeře v nich podržel brankář Krček, takže o vítězi utkání se rozhodovalo v penaltovém rozstřelu. Při tom hosté ani jednou neselhali, u Slovanu jako jediný neuspěl Šalda, jehož pokus se nevešel mezi tyče.

Ještě před jejich exekucí se nechal slyšet šéf Slovanu David Vedral: „Po několika odehraných minutách mně bylo jasné, že ten, kdo se trefí jako první, vyhraje. Těší mě, že se diváci určitě nenudili a bavili se dobrým fotbalem. Můžeme jen litovat neproměněných gólovek, ale současně musíme objektivně přiznat, že penalty jsou spravedlivým vyústěním utkání,“ řekl a po rozstřelu litoval, že velvarská parta zatím tuhle činnost nezvládá.

S jeho komentářem se ztotožnil syn reprezentačního kouče Jaroslava Šilhavého, trenér Králova Dvora Tomáš: „Jsme rádi za dva body, protože kdybychom tady prohráli, šlo by o velké zklamání. Byli jsme lepším celkem, ale na druhou stranu musím přiznat, že nás podržel brankář Krček, stejně tak jako domácí Měsíček. Podtrženo, sečteno, z Velvar neodjíždíme s prázdnou a to byl náš cíl!“

Ozdobou Noci válečníků 15 byla finálová bitva Pyramidy mezi domácí Terezou Dvořákovou (v bílém) a Slovenskou Lucií Szabovou.
Noc válečníků 15 uchvátila hlavně dámskou pyramidou

Velvary – Králův Dvůr 0:1 PK.
Rozhodčí: Cihlář. Diváků: 285.
Velvary: Měsíček – Šalda, Obrtlík, Ludvík, Nosek – Vopat (87. Havel), Polák, Budějský (60. Kafka), Pavlíček (70. Doležal) – Tenkl – Kalaš.

AUTOR: Mojmír STRACHOTA

Ladislav Zikmund
Prostě to začalo padat, hodnotí svou formu uragán Zikmund
Hokejbalisté Kladna (v modrém) prohráli doma s Plzní 1:2 po nájezdech. Vlevo Hnízdil atakuje Benedikta
Takhle se nájezdy jezdit nedají, zlobil se Kadlec na hokejbalisty