„Lukáš si po jednom tréninku stěžoval na bolest, takže druhý den vyrazil do nemocnice a bohužel se ukázalo, že bude dlouho scházet. V poslední době má docela smůlu,“ lituje předseda Slovanu David Vedral.

Pihrta loni v létě pokousal pes, pak sice mistráky stihl, ale proti Jablonci se znovu zranil, a když se dal dohromady, v Brozanech vydržel na hřiště jen 16 minut a zase musel střídat. Víc hrál až ke konci podzimu. Zranění mu kdysi překazilo také angažmá v Pardubicích, které následně postoupily do nejvyšší soutěže.

Kromě něj Slovan nepočítá pro jaro ani s Tomášem Tenklem, který byl roky důležitým článkem týmu. Ve třiceti letech už má rodinu a dává přednost menšímu fotbalovému zápřahu. Přejít by měl do Libčic, kde tým začal budovat Günter Bittengel. Na dohodu obou stranu se ještě čeká.

Naopak příchody už Velvarští dotahují. Hotový je záložník Jan Schneider (naposledy Zbuzany) a také bratři Ondřej a Jan Pekovi – jeden do zálohy, druhý na kraj obrany. Už delší čas je podepsán také Tomáš Kott z Dukly, stejně jako Pihrt odchovanec Kladna. „A pracujeme na příchodu střelce Petra Šlegla, který hrál naposledy v Německu. Tam odsud jsme si ho vyžádali,“ řekl David Vedral, jehož tým čeká v sobotu dopoledne ve Velvarech zajímavá příprava s kvalitním týmem pražského Vltavínu (10:00).

Ostrov si připsal v novém ročníku Fortuna Divize B na své konto první výhru, když porazil v domácím prostředí Slaný v poměru 4:0
Náhrada za Žatec byla až příliš drastická, na Brozany Slaňáci nestačili
Hostouň (v zeleném) se vrátila do přípravy a remizovala s Duklou B 1:1.
OBRAZEM: Posila z druhého konce světa. Hostouň láká bojovníka z Chile
Hostouň (v zeleném) se vrátila do přípravy a remizovala s Duklou B 1:1.
OBRAZEM: Posila z druhého konce světa. Hostouň láká bojovníka z Chile