Do vedení se dostali domácí Obrtlíkem z pokutového kopu, nařízeném po faulu brankáře na útočníka Müllera. Vyrovnání přišlo v závěru poločasu. Vzápětí Havel kontroval, když krásně oblafl patičkou dva hráče a zavěsil k tyči.

Po přestávce zvýšil ex-kladenský mladík Kafka na 3:1 a každý si myslel, není co řešit. Ani kontaktní gól na 3:2 domácí nezlomil, protože střídající Doležal v poslední minutě stanovil konečný účet na 4:2.

„Hodně nám pomohl zbytečný faul gólmana Štorce, který nám daroval penaltu. Kluci se pak vyrovnali s tlakem Vltavínu a navíc v kontrech pořád prověřovali hostující zadáky a v nastaveném čase rozhodli o tom, že tři body zůstanou doma,“ pochválil mužstvo šéf Slovanu David Vedral.

“Být po většinu utkání lepším týmem a současně inkasovat čtyři branky, to rozhodně není dobrá vizitka naší defenzivy,“ stručně a výstižně komentoval výkon svých svěřenců hostující trenér, exsparťan Martin Frýdek.

Velvary - Loko Vltavín 4:2

Branky: 25. Obrtlík (PK), 45+1. Havel, 72. Kafka, 90. Doležal – 45. Vieira, 78. Abena. Rozhodčí: Čechlovský. ŽK: Polák – 18. Pozníček, Rada, Tichý. Diváků: 350. Velvary: Měsíček – Vopat, Obrtlík, Ludvík, Nosek (46. Šalda)-Kovařík, Polák (85. Doležal), Tenkl, Pavlíček - Müller (62. Kalaš), Havel (57. Kafka).

Mojmír STRACHOTA