Do vedení mohli jít už v 7. min. Severočeši, kdy Mashikeho střelu Měsíček reflexivně vyrazil. Velvarští na sebe s odpovědí nenechali dlouho čekat, protože o tři minuty později po přímém volném kopu Vopata hlavičkoval Šollar napříč celou bránou, ale Měsíčkův protějšek Vliegen vytasil bravurní zákrok. Po čtvrthodině hry zazářil znovu a opět po střele Šollara, který ho nedokázal překonat ani na podruhé. Pak přišel na řadu zase Měsíček, kdy ho nechali vyniknout Yu Kanghyun a Lehoczki.

O osudu utkání rozhodl v 28.min. Yu Kanghyun, který z hranice vápna prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Za necelých deset minut mohlo být srovnáno. Vliegen vyběhl daleko za vápno, špatně zahlavičkoval, ale Polákův lob v opuštěné bráně neskončil. Střelami do černého neskončily ani další dva pokusy Šollara: „Moc mě mrzí, že jsem se netrefil, protože příležitostí jsem měl několik,“ litovala letní posila Slovanu.

Druhý poločas se odehrál v režii hostitele, ale gól už nepadl: „Nemůžeme přece prohrát zápas, v němž jsme lepší,“ bylo patrné z odhodlání celého týmu. Co naplat, proti byl ale liberecký brankář, který ve druhé půli pochytal na osm vyložených šancí. Známe rčení nedáš-dostaneš se mohlo naplnit hned třikrát v rozpětí tří minut v samotném závěru utkání. Yu Kanghyuna dvakrát a Dvořáka pro změnu vychytal Měsíček.

„Bylo to vyrovnané střetnutí, ve kterém se potvrdilo, co jsme předpokládali, že rezervy prvoligových celků budou nepříjemnými soupeři. Prohráli jsme jen kvůli řadě neproměněných šancí,“ shodli se klubový předseda David Vedral s trenérem Pavlem Janečkem.

Nad věcí zůstal i Janečkův protějšek Petr Myslivec: „Máme pochopitelně velkou radost z plného bodového zisku, ale současně musím přiznat, že plichta, po tom co se na hřišti odehrálo, by byla spravedlivější.“

„Smekám před oběma brankáři, protože jsem se od nich dneska hodně přiučil,“ konstatoval náhradní gólman liberecké rezervy Tomáš Hnízdil.

Slovan Velvary – FC Slovan Liberec B 0:1 (0:1)

Branka: 28. Yu Kanghyun. Rozhodčí: Šimeček. Diváků:310.

Velvary: Měsíček – Šimkovský, Šustr, Hrubeš, Chábera (84. Nosek) – Vopat, Tenkl, Krištof, Dvořák (61. Bulíř) - Polák (61. Valenta) – Šollar (73. Müller). 

Memoriál L. Oliče v Bratronicích vyhráli domácí / Momentky z utkání Bratronic se Sýkořicí / 10. 8. 2019
Mošnička dovedl Bratronice k domácímu triumfu
Slaný (v bílém) přehrálo 1:0 Libušín a poslalo ho o soutěž níž.
Hřebečské brady spadly, zářili Křemen a Miškovič
Slánská radost po výhře v Rakovníku
Návrat na divizní scénu jako hrom, Slaný vyrabovalo rakovnický hvozd
SK Kladno - FK Olympie Březová 1:2, domácí byli hodně smutní
Letní sen Kladna skončil, budíček řídila letka Březové