Od první do poslední minuty se válčilo s obrovským nasazením, v osobních soubojích na hraně fair play. Na obou stranách měla mužstva po několika šancích, ale trefili se až po více jak hodině hry hosté Trýznou z pokutového kopu, který vyvolal pochybnosti v řadách diváků. Když už se zdálo, že si Radotínští odvezou všechny body, obdivuhodné úsilí oslabeného Slovanu (přišel o za faul vyloučeného Budějského) korunoval v sedmé minutě nastavení dorážkou Kalaš.

„Fakt tomu nerozumím, tohle už je počtvrté, kdy jsme v penaltovém rozstřelu selhali a to i přesto, že některé ze střeleckých pokusů náš gólman Měsíček zlikvidoval,“ smutnil šéf Slovanu David Vedral.

Kouč Pavel Janeček litoval, že jeho tým zejména do přestávky nevyužil několik tutovek. „Za to nás Radotínští potrestali, ale nařízení penalty nebudu a nechci komentovat. Musím však klukům vyseknout poklonu, že i v deseti dokázali srovnat,“ svěřil se Janeček.

„Ztratili jsme tady bod a něco takového člověka mrzí, obzvláště když soupeř vyrovná v samotném závěru. Zaplať pánbůh, že jsme alespoň uspěli v penaltách. Můžeme jen litovat svého předsevzetí, že jsme si do Velvar přijeli pro tři body a odvážíme si jen dva,” uvedl hostující trenér David Jarolím.

Velvary – Ol. Radotín 1:2 pk (0:0).
Branky: 90. Kalaš – 63. Trýzna z PK. Rozhodčí: Urban. ČK: 88. Budějský (V). Diváků: 280.
Velvary: Měsíček – Kovařík, Obrtlík, Ludvík, Nosek – Vopat, Polák, Havel (71. Kalaš), Tenkl, Doležal (64. Budějský) – Müller (53. Kafka).

SK Kladno (v bílém) prohrálo v MOL Cupu s Ústí 1:2.
Penaltové prokletí. Část třetí

Mojmír Strachota