„Kousek to byl parádní, na mě až neuvěřitelný. Góly dávám spíše z malého vápna. Občas to v hlavě mám, že když nastane nějaká situace, kdy by se to dalo zkusit, tak bych se o to pokusil. Takže teď to konečně nastalo a zapadlo úplně přesně," popsal svou velkou chvíli slávy borec, který si před příchodem do Záp zahrál druhou ligu za Vlašim, Žižkov, Loko Vltavín či Spartu Krč.

Úchvatnou trefu, která dala vzpomenout na podobný kousek reprezentačního útočníka Patrika Schicka na letošním Euru, nenechal bez komenáře ani trenér hostí Kamil Řezníček. „Z voleje se trefil náhodně nebo geniálně, těžko říct. To se trefí možná jednou za život,“ řekl. 

Zápským se navíc podařilo ještě do přestávky dvakrát navázat. Pokaždé po standardních situacích. Té nejvyloženější, penaltě, přecházelo přišlápnutí kapitána Martina Jelínka. On sám penaltu nekopal, ale spolu s dalšími hráči obou táborů s předstihem vyrazil do šestnáctky (pokutový kop se měl opakovat) a po úspěšném zákroku brankáře dopravil míč do sítě. Třetím direktem pak vyprovodil Východočechy do šatny Kristian Janko, dorážející po standardní situaci pohotový volej jednoho ze spoluhráčů.

Fotbalisté Brandýsa (v tmavém) v divizní sezoně poprvé ztratili v domácím prostředí, s Kladnem prohráli 2:3.
Brandýs prohrál i doma, proti Kladnu doplatil na špatný začátek

„O osudu i výsledku utkání naštěstí rozhodl už první poločas. V něm jsme byli jednoznačně lepším týmem a dokázali své šance zúročit v poločasové vedení tři-nula. Za výkon a přístup v prvním poločase bych chtěl klukům poděkovat,“ hodnotil zápas trenér Záp Miroslav Doležal a navázal: „O druhem poločase se to už říci nedá. Soupeř začal přebírat otěže a být nebezpečný. Naštěstí jsme utkání dotáhli do vítězného konce.“

Pardubicím se povedlo skórovat v 57. minutě, kdy snížil Sychra. Stav 3:1 se už potom nezměnil. „Po přestávce jsme chtěli korekci, abychom byli ve hře. To se nám povedlo, ale zhruba od 70. minuty začalo hustě pršet. Byl to už spíš fotbal na náhodu, Nějakou šanci jsme měli, ale domácí do naší otevřené obrany taky,“ popisoval kouč hostí Řezníček.

Fotbalisté Neratovic (v modrožlutém) porazili v domácím utkání divize B Tatran Rakovník 2:0.
Ligovými hlavičkami do čela pelotonu! Zajásal i pokladník neratovického týmu

Zápy získaly druhé vítězství v této sezoně. V příštím kole hostují v Přepeřích.

Zápy - Pardubice B 3:1 (3:0)

Branky: 12. Matějka, 37. Jelínek, 45. Janko – 57. Sychra. Rozhodčí: Nejedlo. ŽK: 3:4. Diváci: 110. Zápy: Hrubeš - Woitek, Duben, Vencl, Jelínek, Janko (90. Čičatka), Eliáš, Koutenský (60. Matoušek), Kavalír, Hron (60. Kubů), Matějka (60. Putz).


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...