V létě se Kladnu doma s Ostrovem dařilo, v poháru ho jasně přehrálo. Ale v soutěži se vede více Západočechům (aktuálně jsou už třetí) a potvrdili to také v sobotním odpoledním souboji. Góly padaly už do pauzy. Domácí díky dobrému úvodu utekli na 2:0, poté ale Kalina zahrál nebezpečně standardku ze strany a míč zřejmě bez jakékoliv teče skončil u zadní tyče - 2:1. 

Hosté bez zraněného stopera Hanzlíka a nemocného Tótha nepředvedli moc dobrý výkon, přesto sahali po vyrovnání. Hlavně v 88. minutě po Noskem zakončeném centru z rohu. Ten skončil na břevně a ve zbytku zápasu se už domácí ubránili. 

"Rozhodly to dva slepené góly ze začátku, přitom padly po akcích, na které jsem kluky speciálně upozorňoval. Nejdřív po ztrátě míče a dobře zakončeném brejku a pak po nastoupaném rohu," mrzelo trenéra Jana Pejšu. 

Vadil mu také příliš profesorský fotbal jeho týmu v úvodu, který později hráči zrychlili, ale bylo to příliš málo. "Ve druhém poločase jsme se skoro nedostali k zakončení. Paradoxně jsme mohli vyrovnat, ale Nosek trefil břevno. Ale bylo tam málo pohybu a také je znát, že v posledních pěti kolech pořád lepíme sestavu," dodal zklamaný Jan Pejša. 

Ostrov - Kladno 2:1 (2:1). Branky: 19. Jankovský, 20. Psohlavec - 42. Kalina. Rozhodčí: Hlaváček. Diváků: 283

Kladno: Tesař - Stříška, Javorek, Nosek, Kalina - J. Růžička, Holub - Čížek, Procházka (46. Dejčmar), Pospíšil (85. Abrham) - Kraus (68. Bagou)