Dohrávka začala ve svižném tempu a úvodní minuty se odehrávaly spíše na polovině domácího celku. Nicméně postupem času se hra vyrovnala, ale brankáři žádnou práci neměli. Nic na tom nezměnila ani 15.min., když domácí Buldra střílel na Sedláka, ale mířil při tom vysoko nad jeho bránu. V 25.min. po slánském rohu a dorážce Dohnanského ale musel brankář Kundrát zasahovat a po další střele dokonce míč skončil v jeho síti, ale mával se ofsajd.

Po dalším dlouhém míči přihrál Nádeníček hlavou Dohnanskému a jeho tvrdá a jedním z obránců tečovaná střela skončila v síti domácích podruhé. Tentokrát již gól platil - 0:1. Druhý poločas zahájil tvrdou střelou domácí Mlejnek a poté jeho tým kopal TK po faulu Pudila na Jánského. Sedlák míč vyrazil na roh a po jeho rozehrání skvěle zasáhl proti střele z bezprostřední blízkosti. Jenže vzápětí neudržel míč a Macháček zblízka hlavou vyrovnal.

Nová umělá tráva na SK Kladno bude brzy dokončena.
Video: Umělka na SK Kladno už bude brzy hotová, čeká se na brány

Pak zase zlobili hosté. Bíba servíroval míč Dohnanskému, ale ten střílel nad. V 56.min. opět Bíba centroval na Nádeníčka, který měl na noze gól, jenže brankář Kundrát jeho střelu vyrazil. Hned z následujícího protiútoku pálil z poněkud krkolomné pozice Moravec, trefil tyč Sedlákovy a brány a navíc musel být ošetřován, neboť si přivodil zranění. Ani v 59.min. nebylo slánskému střelci Nádeníčkovi přáno, neboť těsně před ním mu hlavou nadzdvihl míč vracející se Macháček.

Po hodině hry se začala hra přiostřovat a domácí v krátkém sledu viděli dvě žluté karty. V 71.min. po faulu na Nádeníčka pálil Exner z TK těsně mimo. S blížícím se koncem zápasu se hrálo nahoru a dolů a oběma soupeřům bylo jasné, že kdo dá branku, bude brát tři body. Blízko byla hlavně Libiš, když Moravec pět minut před koncem základní hrací doby hlavičkoval pouze do tyče. Na stavu pak nic nezměnil v nastaveném čase ani Exner, který šel sám na Kundráta a ačkoliv byl tísněn bránícím hráčem, dokázal vystřelit a nechal vyniknout dalším parádním zákrokem domácího gólmana.

"Z Libiše vezeme bod a mohli jsme tam i zvítězit. Na druhou stranu si musíme připustit, že jsme také mohli odjet s prázdnou. Obě mužstva si vypracovala dostatek možností ke vstřelení další branky. Naše obrana zblokovala mnoho pokusů domácích a chybělo nám více štěstí při zakončování našich šancí. V sobotu zajíždíme do Českého Brodu, který je v tabulce o jeden bod za námi a tak lze očekávat další vyrovnaný souboj o divizní body," hodnotil zápas vedoucí slánského mužstva Milan Šúr.

Sokol Libiš – SK Slaný 1:1 (0:1). Branky: 50. Macháček Slaný Sedlák – Bíba, Mihálik, Panocha, Sadyk – Pudil – Exner, Houdek, Dolák ( 62. Trnka), Dohnanský (89. Danda L.) – Nádeníček.

SK Braškov "B" - Sportovní klub Běleč 4:2 (1:1), III.tř., sk.A, Kladno /27. 8. 2022
Nižší fotbaly: Olovnici se vrátil ex-sparťan Putz, čtrnáct gólů ve Slatině