Domácí od začátku zlobil Glaser, jeho dva pokusy ale kryl Sedlák. Pak ovšem slánský brankář rozehrál míč neočekávaně Křečkovi, ten podklouzl a míč chytil do ruky. Standardku pak rozehráli hosté nacvičeným signálem a na jeho konci zakončoval Kopta na 0:1. Svěřenci bývalého reprezentanta Petra Johany zlobili i dál, ale Kopta při další hlavičce mířil těsně vedle.

Slánští se hlavně bránili, nicméně ve 38. min. ale parádně kopl standardku Jaráb, jeho ostrý míč přelétl obranu a Macháček si jej dokázal zpracovat a pohotově střelou po zemi překonal Pettíka.

Bylo vyrovnáno a ex-hostouňský brankář Pettík si poprvé sáhl na míč, když jej lovil ze své sítě. V 41.min. mohlo být pro Slaný veseleji, když někteří hráči již zvedali ruce nad hlavu, jenže těžko posoudit, zda míč po odrazu od břevna byl v tu chvilku celým objemem za brankovou čárou.

Po změně stran v 54.min. dostal Kopta přesnou přihrávku středem, ale jeho sólo parádně vychytal Sedlák. V 64.min. pak míč z hlavy Popelky olízl břevno Sedlákovy brány.

V 75.min. hosté rozhodli. po autovém vhazování byl ve vápně zcela osamocený Popelka a hlavou získal pro Souš opět vedení. V poslední čtvrthodině pak fotbal přinesl spoustu soubojů, množily se žluté karty, hlavně na straně domácího celku. Vyrovnat nepříznivý stav se ale Slaňákům nepodařilo.

"Prohráli jsme o branku s druhým celkem divize B. Necelé dvě stovky diváků viděly solidní duel, ve kterém měli hosté většinou navrch. Naši hráči viděli v ruce rozhodčího Kříže šest žlutých karet, z toho Hansl a Sedlák svoji čtvrtou podzimní. Hosté dostali pouze tři žluté karty. Možná také proto slánští diváci vyprovodili do šaten rozhodcovskou trojici nelichotivými slovy," popisoval vedoucí týmu Slaného Milan Šúr.

Slaný – Souš 1:2 (1:1). Branky: 38. Macháček – 26. Kopta, 75. Popelka. Rozhodčí: Kříž. Diváků: 150.

Slaný: Sedlák – Pospíšil (88. Novotný), Jaráb, Hansl, Holly (76. Kubaška) – Trnka, Křeček, Macháček, Vimr – Galbavý (84. Maroušek), Kubík (76. Tikovský).

FORTUNA:ČFL, Velvary (v modrém) přehrály doma Zbuzany 4:2.
FOTO: Velvary přebily skvělou ofenzivu Zbuzan čtyřmi góly
DĚČÍNŠTÍ HOKEJISTÉ doma nebodovali, Řisuty vyhrály v Děčíně 6:4.
Bílina dál trápí Řisuty, doma jim nenechala ani bod