Brod nestačil v týdnu doma na Velvary a vypadl z poháru, jenže ve Slaném mu jediný gól urostlého Romana Herzána stačil na cenné tři body.

V úvodu kopal pěkný trestňák Moravec, jeho razantní střela však minula domácí branku. Lépe srovnaná mířidla měl domácí Trnka, ale na brankáře Přibyla si tvrdou střelou zpoza šestnáctky nepřišel. Vzápětí se před domácím Sedlákem objevil po rychlém kontru Fikejz, jenže zblízka pálil vysoko nad bránu. V 19. min. centroval přesně na hlavu kanonýra Nádeníčka Trnka. Brankář Přibyl se ale vytasil s parádním zákrokem a míč letící pod břevno vyrazil na roh. Následně to kapitán hostů a někdejší opora Slavie Tomáš Hrdlička zkoušel na Sedláka technickou střelou, ovšem brankář si připsal dobrý zákrok.

Na přelomu 34. a 35. minuty se zápas zlomil. Nejprve zahodili šanci domácí, když Nádeníček po kolmici Galbavého mířil těsně mimo. Rozhodující moment přišel vzápětí na druhé straně. . Po parádní zpětné přihrávce Herzán přesnou střelou poslal svoje barvy do vedení.

Do druhého dějství šli Slánští s odhodláním korigovat výsledek, ale hosté je po zbytek hrací doby do žádné vážnější šance nepustili a tak z celé druhé půle utkání stojí za zaznamenání jen několik tvrdých soubojů, které musel rozhodčí odměnit žlutými kartami. Dále pak akce střídajícího Makovského, který tvrdou střelou protáhl Sedláka. Na druhé straně pak slánský Kubík netrefil míč přesně a jeho střela neměla gólové parametry.

„Po úspěšném utkání v Rakovníku jsme chtěli potvrdit plusové body, což se nám doma nepodařilo. Očekávali jsme, že Český Brod přijede se silným mužstvem, o čemž hovoří nejen jeho výsledky z loňské sezóny. Pro naše hráče skončil anglický týden s vloženým těžkým pohárovým zápasem a podle jejich slov nechali na hřišti všechny síly,“ komentoval duel vedoucí slánského týmu Milan Šúr a pochválil diváky, jichž dorazilo téměř tři stovky. 

Slaný – Český Brod 0:1 (0:1). Branka: 35. Herzán.

Slaný: Sedlák – Kubaška, Jaráb, Hansl, Zelenka – Macháček (74. Pospíšil) – Vimr, Galbavý (58. Kubík), Křeček, Trnka – Nádeníček.

Fotbalisté Neratovic (v modrém) porazili ve druhém kole Fortuna divize B SK Kladno 2:1.
Kladno probudilo snížení, na body ale ani podruhé nedosáhlo