ROZHODLO ÚCHVATNÉ SÓLO FÁBRYHO

Střetnutí dvou favoritů soutěže v Hostouni mohlo klidně skončit plichtou, jedomělické střely dvakrát zastavila branková konstrukce. „Bojovné utkání, s velmi dobře připraveným soupeřem. Vyrovnali jsme až v extrémních podmínkách hostouňského bazénu,“ s mírnou nadsázkou okomentoval průtrž mračen kouč domácích Miroslav Supáček. „Škoda počasí, zkazilo zápas,“ doplnil po výhře 2:1.

Hosté se dostali do vedení dorážkou Erby (5.), když domácí brankář neudržel po TK na mokrém terénu míč. Těsně před půlí mohl po akci Drboty zvýšit Milfait, ale ve skluzu napálil pouze tyčku. Vyrovnání předcházel z pohledu hostů zbytečný rohový kop, po němž zblízka zavěsil Viduna (50.). Vítěznou branku Hostouně vstřelil rychlostně vybavený Fábry po úchvatném sólu z poloviny hřiště (69.). Poté zazvonil podruhé na tyč Milfait, tentokrát hlavou. Šance měli i domácí, většinou však netrefovali cíl.

„Porážka s těžkým protivníkem je pro mě přijatelnější než před týdnem, hráči předvedli úplně jiný přístup,“ prohlásil trenér Jedo Jan Charvát.

VÝHRA PATŘÍ STŘELCI

O druhé výhře Klobuk nad nováčkem z Lubné 3:0 rozhodl vydařený první poločas. Vedení zařídil Kubelka z dorážky (14.), přihrávkou mezi stopery vyslal do gólové akce Svobodu (37.), jenž si gólmana vychutnal mazáckým dloubákem. Poslední trefu přidal J. Vébr (39.), po dalším obloučku Svobody a zásahu brankáře. „Soupeř hrál dobře, do pauzy jen po vápno, po přestávce nás několikrát podržel brankář Maur. Výhra je zasloužená, ale naši hru jsme si představovali lepší,“ sdělil domácí trenér Jiří Čížek, jenž věnoval výhru novopečenému otci Martinu Svobodovi. „Výborný výkon předvedli rozhodčí,“ zdůraznil Čížek.

JAKO NA HOKEJI

Utkání se dvěma velkými zvraty a hokejovým výsledkem. Tatran Rakovník i ve druhém kole vstřelil šest gólů, ale přesto vyhrál nad Braškovem jen těsně 6:5. Nekompletní hosté rychle prohrávali o dvě branky (16.), po rychlé korekci Jaroše (18.) však ještě do půle Machutou a Bednářem otočili stav. „V kabině jsme si řekli, že musíme začít zodpovědně a během deseti minut jsme dostali tři stejné góly,“ uvedl k druhému obratu hrající trenér Braškova Daniel Míčka. „Za dvě kola jsme dali 8 branek a máme pouhý bod. Chtěli jsme to sehrát odzadu, ale s rychlými křídelními akcemi mladého Tatranu jsme si neporadili,“ doplnil Míčka.

BOUŘKA BYLA PROTI

V Unhošti se derby s Vinařicemi nedohrálo, bouře a déšť to nedovolily. Nový zápas se bude hrát (od stavu 0:0) už v úterý 3. září od 18:00 hodin.

Rozhodčí Žáková přerušila zápas už po čtvrthodině po velkém blesku, pak se zase hrálo. A Vinařice daly i gól, když jim pomohl míč zastavený v kaluži. V poločase už sudí rozhodla, že se na zaplaveném place hrát nedá.

PŘÍTOČNO SE ZLEPŠILO

Po debaklu od Tatranu se Velké Přítočno vydalo na půdu obhájce trofeje – Zavidova. A podalo lepší výkon. S navrátilci Popelkou a Slánským (ale bez Šilera) inkasoval náhradní gólman Nedvěd (Svoboda byl minule vyloučen) na úvod od Korčáka, ale pak tým dobře bránil a dokonce L. Senko skóroval. Sudí ale mávali ofsajd. V závěru favorit přece jen přidal dvě branky a vyhrál 3:0. „Ale asi to čekali jednodušší. Na mokrém hřišti jsme slušně bránili a nedovolili domácím dostat se do hry. Věřím, že proti Lánům se už chytíme, potřebujeme to,“ přeje si kouč Přítočna Petr Fíman.

SLÁNSKÁ POHODA

Slaný se těší z příchodu donedávna opora áčka Jakuba Hořejšího, který se už nikam nechce cpát a rezervě pomohl proti Lánům na postu stopera. Tým rozhodl velmi brzy, ve 23. minutě vedl po trefách Novotného, Kubíka laciném Řehákově 3:0, pak se už spíš dohrávalo. „To je škoda,“ mrzelo kouče Radka Šarocha, jinak byl ale rád, že tým opět vydělal na výborném vstupu, jako ve Vinařicích. Rudná bez dvou opor (brankáře a stopera) byla pohodovým protivníkem, hrálo se bez excesů.

JEN DO PŮLKY

Družec chytil další debakl, v Lánech padl 2:7. Ale dokud tým stíhal, hrál slušně v první půli po zásazích Křivánka a Gestbergera dvakrát vedl. Ale domácí vedení dvěma třígólovými šutéry Balíkem a Reichlem ještě do půle otočili a pak už dominovali.

Aleš MORAVEC, Rudolf MUZIKA

Tuchlovice (v červeném) podlehly doma Slanému až po penaltovém rozstřelu.
Krajský přebor: Hřebečská motyka konečně vystřelila
FC Čechie Velká Dobrá - TJ Sokol Sedlec-Prčice 1:0 (1:0), I. A. tř., 31. 8. 2019
Dobrá konečně za tři, Libušín také