Fotbalisté se v hodnocení Lukáše Tlustého shodují: fajn tichej kluk, ale v hlavě mu při fotbale občas blikne. Hráč souhlasí, prý je takový i v životě. V sobotu nezvládl konec vypjatého derby svého současného klubu z Nového Strašecí proti Doksům (1:2). V poslední minutě dal hlavičku Jakubu Hořejšímu a způsobil mu krvavé zranění na obočí. „Tohle do fotbalu nepatří a já to vím. Bylo to hodně za hranou, hrklo ve mně,“ kál se v pondělí stále ne ve své kůži Lukáš Tlustý.

A nabídl svůj pohled na situaci. „Já přilétl do mlýnice, kde se Kuba Hořejší strkal s brankářem Klímou. Jak vstával, tak jsem ho udeřil hlavou. Ale nešel jsem tam s tím, že mu něco udělám,“ řekl hráč, který už pád červených karet v životě chytil, ale jak sám tvrdí, umí ránu rozdat i přijmout.

Jenže tady vážně přestřelil a věděl to hned po svém zkratu. Ani jeho spoluhráči s ním nebyli na jedné lodi. Pro mnohé je Hořejší v civilním životě kamarádem včetně kapitána a vůdce Strašecí Jana Mrázka.

„I díky němu jsem s Kubou po zápase mluvil a omluvil se. Říkal, že jde na šití a že to bude dobré. Tak snad bude a rychle se uzdraví (Hořejší vyvázl se čtyřmi stehy),“ doufá Tlustý, který byl s omluvou i v kabině Doks.

„Smekám před nimi, vzali to. Ode mě to byl zkrat, stalo se mi to ale po dlouhé době. Nejhorší je, že člověk by už měl jít příkladem dětem, je nám už pár let. A udělám tohle, navíc před jeho i mou rodinou,“ pokračuje v sypání si popela na hlavu.

„Všechny na hřišti respektuji, odehráli nějakou kariéru a protože mi je šestatřicet, tak vím, že není sranda se udržovat, obětovat tomu čas s rodinou a pořád ještě hrát takovou soutěž. V tomhle obdivuji kluky z Doks i u nás ve Strašecí. Snažím se v tréninku jít i příkladem mladíkům a teď do toho hodím takové vidle,“ mrzí ho.

Trest od disciplinárky neřeší, ví že přijde. „Spíš přemýšlím, zda se nestáhnout někam do třetí třídy. Z očí. V noci jsem z toho nespal, pořád to mám před sebou,“ dodal smutný Lukáš Tlustý, který už ale musí v šestatřiceti vědět, že každý je za své skutky zodpovědný.

ČFL: SK Rakovník  (ve žlutém) - Viktoria Plzeň B 1:3
Kanonýr Červený nabízí Rakovníku věrnost i góly
Tomáš Řepka zaplnil i domácí stadion při zápasu Červených Janovic s Vlkančí.
Tomáš Řepka zaplnil i domácí stadion. Červené Janovice deklasovaly Vlkaneč