Jste v přeboru druzí, byla vaše předsezonní představa taková, nebo ke spokojenosti něco málo chybělo?
Představovali jsme si to o bod lepší, to přiznám. Vše nasvědčovalo, že poslední domácí zápas s Nespeky zvládneme, což se povedlo, ale až po penaltách. Uvažujeme tak, že SK Slaný je v soutěži zachráněno a s radostí se můžeme těšit na jaro, kde chceme vybojovat pro Slaný divizi.

Ale jaro bývá horší, zvlášť v krajském přeboru. Je tam řada adeptů na postup, řada týmů se zase bojí sestupu. Projít tímhle pralesem dá pěknou fušku…
Víme, víme. Čeká nás patnáct těžkých zápasů a všechny budou těžké. Přesvědčili jsme se o tom už teď, když jsme poslední Velim porazili doma pouze 1:0 a ještě se štěstím. Uvidíme. My si zakládáme na tom, že se u nás neděje nic negativního a nás pět lidí ve výboru dělá svou práci jak nejlépe umí. V nejhorším případě, pokud se to nepovede, život půjde dál.

Postupují dva týmy, kdo bude nejtěžším protivníkem?
Už jsme vysledovali, že vedoucí Poříčany, jimž jsme přepustili první místo, mají vynikající mužstvo a chlapi v Poříčanech tam dali fotbal obdivuhodně do kupy. Výborná je i Kutná Hora a samozřejmě Lhota, která svou sílu ukázala i nám ve Slaném, kde zaslouženě vyhrála. Všechny tyto týmy mají sílu a k tomu třeba Vykáň, která přijede už v prvním jarním kole k nám a ukáže se.

Futsalisté české reprezentace do 21 let prohráli v Mladé Boleslavi s Ruskem 0:7.
Česká futsalová reprezentace do 21 hraje v úterý večer v Kladně s Ruskem

Před sezonou jste hodně posilovali, přišli hráči, kteří mají ligové zkušenosti nebo hráli řadu let ČFL. Jste s hráči jako Mareš, Křeček, Jaráb nebo Kroutil spokojeni?
Zaměřili jsme se na Slaňáky, na kluky, co ve Slaném bydlí nebo k němu mají nějaký vztah. Což se povedlo v případě Křečka či Kroutila. Věděli jsme ale, že musíme sehnat ještě další hráče. Jedním je jirenský Mareš, který ses stal vůdčí osobností, tahounem naší zálohy. Obranu jsme potřebovali vyztužit také, a protože jsme věděli, že Jarába je ve Slaném škoda, získali jsme také jeho. Mladý chlap, výborný fotbalista. Tihle čtyři nám strašně moc pomohli a odezva na všechny je velmi dobrá. Díky patří sportovnímu řediteli Radimu Vavrochovi, který tohle má na starosti a odvedl vynikající práci.

Změnili jste také trenérskou dvojku, Martina Nového vystřídal ve dvojce s Jiřím Pazderou vlastně ještě aktivní hráč (byť zraněný) Libor Urban. Proč?
Na trenéry s poděkováním za výborný podzim nesmím zapomenout, i oni k tomu přispěli. Co se týče Martina Nového, byl po šesti letech u týmu prostě vyčerpaný a sám mi říkal, že už nemá klukům co říci. Chtěl si odpočinout a my to pochopili, po takové době potřebuje trochu vypnout, dát nějaký čas navíc také své rodině. Martin dál chodí na všechny zápasy, i na béčko, a třeba se zase vrátí. Místo něj přišel Libor Urban, výborný hráč, výborný člověk. Záruky byly jasné a potvrdily se.

Když se vrátím k posilám, na ty musíte mít nejen kontakty, ale i peníze? Je na tom Slaný tak dobře?
Výhodou dnešního přestupního řádu je, že i klub jako je Slaný, které vychová řadu výborných fotbalistů, může je také zpeněžit a získat za to jiné. Když si vzpomenu, že jsem dával Litoměřicím za hostování ex-ligisty Miroslava Rady sto dvacet tisíc, jdou na mě mrákoty. Dneska už podle tabulkového odstupného dáte za divizního borce třeba čtyřicet tisíc a to je rozumnější. My když jsme to spočítali, tak jsme za odchody hráčů – protože máme skutečně velkou základnu – utržili víc peněz, než jsme investovali do posil získaných díky volnému přestupnímu termínu.

Zmínil jste, že máte velkou mládežnickou základnu. Jste na tomhle poli spokojeni?
Jsme, vždyť máme 11 mládežnických družstev a nějakých 360 členů, to je možná nejvíc v okrese Kladno – nevím, jak na tom jsou v SK Kladno. Hrajeme krajské soutěže a to je důležité, protože každý rok nějaký hotový hráč z dorostu vyleze. Nemusí být hned pro áčko, ale může jít na hostování na nějakou vesnici, což je dobré pro něj, pro nás, i pro jeho nový klub. Někteří jdou i výš, třeba v Lounech hostující Nykl s Pospíšilem a po podzimu vedou krajský přebor severních Čech.

Co vás zlobí?
Není toho moc, ale potřebovali bychom umělou trávu. Není v pořádku, aby tak velký klub s tolika týmy hřiště s umělou travou neměl. Pracujeme na tom, uvidíme, ale je naším cílem, abychom umělou trávu ve Slaném vybudovali. Co nejdříve.

Tomáš Rosický ukončil kariéru.
Spartu má z krize dostat Rosický, stane se sportovním ředitelem