SKVĚLÁ LHOTA ZÁŘILA

Právě Lhota se opět dotáhla k čelu tabulky a hodlá ještě dvojici lídrů Poříčany – Slaný pozlobit. Libušín porazila v derby neuvěřitelně 11:1, když jí vycházelo skoro všechno a soupeř s řadou absencí a nedoléčenými hráči v sestavě se položil. Zářili hlavně čtyřgólový Ibe, kterého obrana Baníku nebyla s to uhlídat (konečně je zdráv je to vidět), a stoper Šalamoun. Ten dal zlomový gól na 2:1 po úchvatném pasu Kwameho a nakonec zkompletoval hattrick.

„Ještě večer po návratu z rozlučky jsem si zápas pustil a musím říci, že jsme dávali krásné branky,“ usmál se hodně spokojený trenér Lhoty Jiří Kabyl. Koneckonců už první rána jeho synka do šibenice stála za vidění. Na tu ještě Sejtarija hlavou odpověděl. „Po druhé brance už hráli kluci perfektně. Někdy se stane, že když je půle 5:1, druhá už o ničem není. Ale teď kluci pokračovali dál ve skvělém výkonu,“ dodal Jiří Kabyl, jehož těší i postavení v tabulce (třetí místo s dvoubodovou ztrátou) a jediná prohra za celý podzim.

Libušín si závěr sezony skutečně „vyžral“. Po pokutě za inzultaci rozhodčího brankářem Ciprou přišlo dvakrát zničené hřiště od divočáků a teď výsledek, na který fanoušci raději myslet nebudou. Mužstvo ale ví, že hrálo mizerně a že ho čeká těžké jaro. A chce bojovat co to dá.

Tým domácích měl z výhry velkou radost, největší asi mladý Jakub Krejsa // Sokol Hostouň "B" - SK Rakovník "B" 1:0 (0:0) Pen: 4:3 / Hostouň 18. 11. 2018
Mladíci Hostouně jako první na podzim porušili neporazitelnost Rakovníka

HŘEBČI ZPÍVAL KANÁR

Hřebeč nedopadla v Kutné Hoře o mnoho lépe, i ona si odvezla debakl 0:6. Nemuselo to tak být, protože i domácí kouč Kulhánek přiznal, že po první půli mohli hosté vést 3:1. Místo toho prohrávali, a když dostali po obrátce gól po dvou odrazech míče do břevna, jejich hra zvadla. Zato hlavní střelec přeboru Kacafírek zářil a zkompletoval další hattrick. „Zápas jsme měli rozhodnout do poločasu, místo toho jsme ale prohrávali. Pak jsme dostali druhý a třetí gól a bylo po fotbalu,“ hodnotil hřebečský Jozef Janík.

NEUHLÍDALI STOPERA

Ani Tuchlovice nedopadly v Poříčí podle svých představ. Na zmrzlém terénu se i jim stal osudný první poločas, v němž měly pár dobrých šancí, ale nedaly a v poslední minutě inkasovaly, když sice odvrátily roh, ale o míč zase přišly. Skóroval stoper Vacek a ten byl katem Tuchlovic i po obrátce, kdy zvýšil. Hosté se trefili až za stavu 3:0 z penalty, kterou proměnil Kubů.

ÚLEVU TREFIL KŘEČEK

Slaný doma sice porazilo Nespeky 3:2, ale až po penaltovém rozstřelu. Ztratilo tak bod a pustilo do čela tabulky o skóre opět Poříčany. I tak byli Slánští docela rádi, klidně totiž mohli prohrát, Křeček vyrovnával až v 85. minutě z penalty nařízené za zákrok na Galbavého.

Křeček poprvé skóroval těsně před půlí, kdy s Galbavým zmátli hosty, vyměnili si exekuci trestňáku a Křeček předvedl, že ho umí kopnout také skvěle.

Šance ale byly na obou stranách a hostující Klauz nejprve po pěkné osobní akci obloučkem srovnal a následně si naše centr a uklidil ho za bezmocného Sedláka.

Ten ale v závěru lapil tutovku hostů a z protiakce přišla zmíněná penalta a vyrovnání. V rozstřelu domácí Mareš sice promarnil mečbol, ale jeho tým nakonec v šesté sérii druhý bod díky Hollymu přece jen přidal. „Nespeky se ve Slaném ukázaly jako celek, který hraje rychlý a pohledný fotbal a my dva body prostě brát musíme,“ přiznal vedoucí týmu Slaného Milan Šúr.

Takhle se v listopadu 2017 loučili s úžasným podzimem fotbalisté Velvar.
Fotbalové rozlučky s Deníkem. Sdílejte fotky ze své akce a vyhrajte!