POSILA ROZHODLA

Hřebeč slaví výhru 5:2 v Kosoři, i když cesta k ní nebyla tak jednoduchá. „I motyka jednou vystřelí,“ smál se manažer klubu Štěpán Sádecký.

V úvodu měla dvě šance Kosoř a ze druhé šla do vedení, ale hosté ještě do pauzy přitlačili při standardkách a díky dvěma trefám zkušeného Brodského otočila. Oba celky pak trefily břevno, a tak rozhodl až druhý poločas. V něm sudí Palek bleskově vyloučil hostům stopera Pinkase za kritiku své osoby, jenže poměrně záhy ho za stejný prohřešek následoval domácí Slunéčko. „Obě karty byly hodně přísné,“ mínil Sádecký.

Jeho tým vzápětí rozhodl. V týdnu angažovaný útočník David Červený z Poříčan (dříve i Velvary) zužitkoval akci Faktora a poté se trefil Čmejla. Domácí ještě po faulu Dolejše z penalty korigovali, ale poslední slovo patřilo Sedláčkovi – 2:5. „Naše produktivita byla konečně na úrovni,“ dodal spokojený Štěpán Sádecký.

TUCHLOVICE DOJELY NA NEZKUŠENOST

Hořký byl návrat Tuchlovic z Vlašimi, kde na hlavním stadionu podlehly domácí rezervě druholigového celku 3:4. Přitom třikrát vedly a dvacet minut před koncem měly k dobru výsledek 3:2. Vlašimští ale letos zápasy otáčet umí, co předvedli už v prvním kole v Hřebči.

Tuchlovice přitom měly skvělý vstup do utkání a po dvaceti minutách mohly vést klidně 3:0. Trefil se ale jen Procházka, zatímco šance Miškoviče v bráně neskončily. Místo toho hosté darovali Vlašimi vyrovnání, po špatné malé domů se hodně snadno prosadil Vlasák.

Hosty to nepoložilo a těsně před poločasem předvedl krásnou akci Hafenrichter, obstřelil brankáře a od tyče se míč odrazil přesně k Miškovičovi, jenž nezaváhal.

Vlašimi trvalo jen čtyři minuty po pauze, než zase vyrovnala zkušeným Cettlem, jenže jednou prohrávala. To odcentroval Brnovják a dezorientovaný Lapáček zavěsil do vlastní klece.

Zápas však nekončil a domácí ho během tří minut (71. – 74.) otočili. Po akcích Sogbo Ayaa se prosadili přesnou střelou Habal a následně po centru Lalouček.

„Zbytek zápasu už si domácí zkušeně pohlídali. Nám právě zkušenost chyběla, v tom byl rozdíl,“ litoval předseda Tuchlovic Josef Bešta, jehož tým opustili zkušení Nejedlý (Bratronice) s Hadrikou (Pozdeň) a dál marodí Hornof, Tirol, Pudil či Kala s Cabejškem.

FAVORITA ZLOBILI

Na půdě silného Poříčí padla Lhota 2:4, ale za výkon se určitě stydět nemusí. Po první půli díky brance Ukrajince Danylycha dokonce vedla a domácím nic nedovolila. po přestávce však hosté neuhlídali útočné dul L. Balata – Trpišovský, kteří několikrát zakombinovali do prázdné brány a druhý jmenovaný dokonce smontoval hattrick. Lhota ještě ožila po vyrovnání na 2:2, kdy se pěknou ranou prosadil Dvořák (66.), ale na další zásah Trpišovského odpověď nenašla.