„Už delší dobu jsme v klubu řešili, jak bychom se v případě triumfu ve Středočeském přeboru zachovali směrem k postupu do divize. Po pečlivé úvaze a dlouhých diskuzích jsme se rozhodli, že postup do divize nebudeme akceptovat," píše Ivan Horák, podle něhož není problémem otázka financí. "To bychom zvládli a vyřešili, spíš jde o pragmatické rozhodnutí, ve kterém je zohledněný celkový plán rozvoje našeho klubu jako celku. Pro SK Lhota je jasnou prioritou rozvoj mládežnického fotbalu, chceme si vychovávat vlastní hráče, ale i vlastní trenéry. Chceme, aby všechno v klubu mělo logickou návaznost a provázanost."

Podle Ivana Horáka je aktuálním velkým úkolem zajistit dostatečné vodní zdroje, aby byl klub v tomto směru soběstačný. A také výstavba druhé hrací plochy. "Plánujeme vybudovat hřiště s umělým povrchem, aby naše týmy nemusely v nepříznivých klimatických podmínkách cestovat po okolí. Naše vize je jít postupnými kroky, zůstat nohama na zemi a stoprocentně se soustředit na primární cíle, ne řešit víc věcí najednou. Pro Lhotu je triumf ve Středočeském přeboru historickým úspěchem, ale cítíme, že by posun do divize byl pro klub v tuto chvíli příliš velkým rizikem. Musíme si uvědomit, že v předešlých letech hrála Lhota o záchranu, ještě před rokem a půl jsme byli po podzimu na sestup," připomíná předseda.

Nikoho z hráčů však SK Lhota nechce a nebude brzdit ve fotbalovém rozvoji, protože má v mužstvu borce, kteří mají ambice i kvality na vyšší soutěže. "A pokud by někdo projevil zájem odejít, bránit mu nebudeme. Tohle rozhodnutí jsem pečlivě probíral i s Viktorem Kolářem, známým fotbalovým manažerem, který Lhotu dlouhodobě podporuje. I on je za roky ve fotbale zvyklý na stanovování a plnění postupných cílů. Shodli jsme se na tom, že pro Lhotu bude teď nejlepší, když ještě zůstane v krajských soutěžích a pokud by měl přijít případný posun výš, chtěli bychom být připravení po všech stránkách. A to v tuto chvíli nejsme, “ dodal Ivan Horák.

Vítěz Ondrášovka krajského přeboru pro rok 2019 - SK Lhota.
Lhota přepsala historii klubu i Kladenska: vyhrála krajský přebor!