Slanému se konečně trefila posila Kroutil, který načal účet krásnou ranou z 26 metrů a od té doby hrál skvěle. Domácí stíhali jen do pauzy, kdy přežili pár šancí a pak dokonce vyrovnali výborným Peterkou.

Jenže pak dvakrát zaúřadoval šikula Vimr, jednou dokonce patičkou a zápas už byl na jednu bránu. Kdyby nebylo brankáře Málka, poslední Poděbrady by dostaly vyšší příděl. Takhle upravily na 1:5 staré pasty Galbavý a Hořejší. „Zvlášť po změně stran byla naše převaha drtivá,“ řekl vedoucí týmu Slaného Milan Šúr.

Jeho tým nyní jede do Hřebče, kde se v sobotu dopoledne od 10:15 bude hrát magnet kola o první flek.

Lhota ve Strašecí zářila také, byť tam byl výsledek na vážkách déle a debakl domácích stvrdily až ke konci černé perly Lhoty Ibe a Kwame, k nimž se připojil ještě nově Mbah.

Strašecí vedlo gólem z penalty Palka, ale Lhota umí otáčet, zvlášť když jí píchl Bláha vlastencem. pak se trefil Hájek, ale zápas se lámal po hodině hry. To Mžourek hlavou vyrovnal, vzápětí Ibe také hlavou vrátil Lhotě vedení a hned poté se nechal vyloučit za skluz proti stojné noze domácí L. Mrázek.

Lhota přesilovkou nepohrdla: Ibe po krásné akci Neumanna dával do prázdné a Kwame z penalty jistil na 2:5. „Nabídli jsme soupeři dva góly, ale celkově jsme byli lepším týmem. Hodně nám pomohl gól Ibeho těsně po vyrovnání,“ uznal kouč Jiří Kabyl, jemuž scházely opory Kudela s Vlasatým.