Lhotě penaltové rozstřely nejdou, v sezoně vyhrála dosud jediný ze šesti. V taháku kola se statistika potvrdila, Slaný na jejím hřišti vyhrálo 2:1 po rozsřelu.

Hosté konečně vrátili do sestavě oporu Mareše a bylo to pro ně zásadní, i díky němu totiž odehráli ve Lhotě částečně vyrovnanou partii.

Šance měly oba celky. U hostů zlobil nejvíc bývalý borec Lhoty Maroušek, jehož dvě štiplavé rány navrátilec do brány Vošmík vyrazil. Na druhé straně měl ještě větší šance Ibe, ale vylámal si zuby na výtečném Sedlákovi. „Ale měli jsme vést už do poločasu,“ mínil kouč Lhoty Jiří Kabyl.

Ve druhé části už góly padat začaly. Nejdřív trochu zaváhal s rozehrávkou Sedlák a domácí Mbah toho využil k prvnímu gólu. Slaný navíc vzápětí muselo střídat špílmachra Galbavého i Volgnera. Zabraly ale jiné opory: Mareš si vymodlil trestňák a Křeček mistrným kopem dokázal, že na rozehrávku takových standardek nemá Slaný jen mistra Galbavého.

Ve zbylé půlhodině už tlačila hlavně Lhota a byla blízko tříbodové výhře. Hlavně při tyčce Houžvičky a tutovce Mbaha, kdy už lavička zvedala ruce nad hlavy.

Nakonec se šlo na penalty, kde zaváhali oba úvodní střelci Kwame (břevno) a Křeček (vychytal ho Vošmík). Dál už Slaňáci proměnili všichni, zatímco Lhotě selhali Mbah a ještě Primus.

„Částečně jsme odčinili kolaps z minulého týdne se Hřebčí a dvou bodů ze Lhoty si ceníme, neboť vedoucí celek je silný nejen na hřišti, ale také v zázemí. A body se odtud příliš nevozí,“ řekl vedoucí týmu Slaného Milan Šúr. Dodal, že domácí měli trochu navrch při součtu gólových šancí. „Ale Sedlák zachytal dobře a tým podržel.“

Jiří Kabyl s bodem spokojen nebyl. „Na podzim jsme ve Slaném do půle lepší nebyli a vyhráli tam, teď jsme však neproměnili ani velké šance. To je bohužel fotbal, ale kvůli klukům mě to mrzí, protože byli lepší a předváděli kvalitnější fotbal než hosté,“ mínil kouč a pochválil atmosféru zápasu včetně fanoušků obou táborů.

Oslavenci na ledě: zleva Jindřich Karas, Radek Gardoň a Josef Vimmer.
Legendární Karas slaví osmdesátku
TJ SK Hřebeč - Baník Libušín 5:1, KP, 19.4.2019
FOTO: Novák i díky dvěma penaltám sestřelil Libušín