VINAŘICE – SK RAKOVNÍK B 5:2

Po 21 kolech sestřelily Vinařice Rakovník z čela soutěže. Dlouho předváděly týmy opatrný výkon, plný nepřesností. Hosté zahrozili z trestňáku, jako první se trefil domácí Zelenka (30.), obstřelem po akci Kořínka. Brzy zvýšil Matoušek vydařenou ranou z 35 metrů (36.). Po návratu z kabin skóroval Dlouhý (52.) a poté přišly chvíle žolíka Martinovského. Střídající útočník během jedenácti minut na place dvakrát obešel brankáře (63.,68.) a zavěsil. V závěru domácí polevili a Rakovník upravil stav. „Pěkná výhra, ale držel bych se při zemi. Měli jsme střelecké štěstí, které nám chybělo v předchozích zápasech v Lánech a Zavidově,“ zhodnotil vedoucí Vinařic Lubomír Sládek.

JEDOMĚLICE – VRANÝ 7:1

Hosté jsou v posledních kolech otloukánkem soutěže, ale u Jedo nezačali špatně. Dva jejich nájezdy však vyřešil domácí brankář Pospíšil, až poté se prosadila domácí kvalita. Rychlí ofenzivní hráči Drbota, Zahradník a Milfait vzájemnou spoluprací přiváděli obrannou linii hostů do role diváků. V téměř pravidelných intervalech do přestávky nasázeli po průnicích středem obrany čtyři branky, autor prvního gólu Zahradník (15.) se prosadil dvakrát. Po přestávce Jedomělice ubraly a přizpůsobily se pasivní odevzdané hře hostů. „Podržel nás brankář, potom byla první půle dobrá, druhá se mi už tolik nelíbila. I přesto jsme mohli dát deset branek, šance byly,“ prohlásil domácí kormidelník Jan Charvát. Druhou svoji branku přidal také Drbota. Na samém konci dosáhlo Vraný z diskutabilní penalty Kalousem čestného úspěchu.

SLANÝ B – TATRAN RAKOVNÍK B 7:1

Až nespravedlivě vysoká prohra hostů, kterou dirigovala skvěle hrající útočná vozba domácích, jejím hlavním tahounem byl čtyřgólový Novotný (2 góly přidal Žahour a jeden Hrůnek). Méně viditelným hrdinou byl brankář Sábl, který chytil tutovku Tatranu už v první minutě a i pak se činil. „Hostů mi bylo až líto. Vycházely nám pohledné akce a vzadu nás podržel gólman,“ řekl trenér Slaného Radim Vavroch a je rád, že teď jeho tým hraje se dvěma lídry tabulky. „Aspoň je o co hrát, kluci se mohou předvést, na co mají,“ dodal šéf Slaného.

Aleš MORAVEC

Hřebeč - Lhota   1:2 (0:1)
Ve Lhotě zářil i odchovanec Nedvěd
Krajský přebor: Slaný (v bílém) přejelo doma Hvozdnici 6:1. Jakub Hořejší dal hattrick
FOTO: Hořejší dirigoval Slaňáky za vysokou výhrou