Na první body dosáhly Brandýsek, jenž po penaltách přemohl Zlonice, Slovan Kladno – v druhé půli zlomil odpor Smečna, a Libušín, jenž napravil pozdeňský debakl výhrou v Černuci.

LIDICE – VRANÝ 2:5

Bojovní a pohybliví hosté prokázali i fotbalovou kvalitu a oproti minulé sezoně prokázali vnitřní sílu, když zvládli složité chvíle. V druhé půli otočili nepříznivý stav na 3:2 a za tohoto skóre šli do deseti, přičemž dvěma góly kanonýra Kubíka duel rozhodli. Kouč vítězů David Cimrman ocenil, že se jeho tým nepoložil, na druhou stranu litoval, že zápas nerozhodli už v první půli. Jeho protějšek Jaroslav Topka vyzdvihl výborný výkon svého gólmana Zacha a suše konstatoval, že soupeř byl lepší.

KROČEHLAVY – BUŠTĚHRAD 3:1

Domácí kvitují, že se na rodnou hroudu vrátil střelec Robert Stökl, který v první části sestřelil chaoticky hrajícího soka čistým hattrickem. Hosté, se prosadili až před koncem utkání, kdy skórovali z pokutového kopu. Kormidelník vítězů Josef Andrle si výkon svého týmu náramně pochvaloval, jeho protějšek Zdeněk Nachtigal nechápe, co se s jeho týmem po výtečném létě děje. „Věřím, že to zlomíme, protože v tréninku tomu jdou kluci naproti,“ prohlásil po další porážce od celku z Kladna.

DRUŽEC – VELVARY B 1:4

Domácí za dané situace, kdy nemají dost hráčů, natož mladší borce, odvedli maximum. Ještě deset minut před koncem mohli pomýšlet na bodový zápis, než je popravily dva zásahy hattrickáře Podivínského. V brance vítězů si odbyl dospělou premiéru v květnu patnáctiletý Daniel Stach, jenž svůj tým za vedení 1:0 podržel. Jeho protějšek Míra Pelc je o třicet let starší.

Fotbal, I.B třída, Zavidov (v modrém) nečekaně prohrál doma se Slaným B 3:5.
FOTO: Herejt po letech zase trápil Hostouň, v Zavidově zazářilo Slaný

NOVO KLADNO – POZDEŇ 1:3

Pozdeň na hřišti Nova až ve čtvrtém utkání vůbec poprvé bodovala. Rozhodla o tom rozdílná kvalita v ofenzivě obou soků a také větší důraz na straně vítězů. A podle hostů také větší dávka štěstí na jejich straně, hlavně ze začátku zápasu, kdy Novo spálilo tři šance. Nakonec dohrávalo v devíti bez dvou vykartovaných borců. Soudce Pejša, jejich bývalý spoluhráč, jim prostě nic nedaroval. Domácí představili novou posilu. Na postu stopera hrál zkušený 44letý Asník.

ČERNUC – LIBUŠÍN B 0:1

Absolutně vyrovnaný zápas s malým počtem šancí rozhodl áčkař hostů Kaválek, který k sobotním třem gólům v síti Dobré přidal jedinou trefu zápasu. Právě posílení Baníku o čtyři hráče kádru A týmu bylo rozhodující. První nulu v libušínských barvách vychytal mladý gólman Koco, jenž svůj tým v rozhodující chvíli podržel.

BRANDÝSEK – ZLONICE 3:2 pk

Potřetí za sebou skončil vzájemný zápas smírně 2:2, poprvé však vyhrál rozstřel Brandýsek, který jinak tuto disciplínu nezvládá. Předtím padl devětkrát v řadě! „Vyhráli jsme ho po čtyřech letech,“ upřesnil tentokrát nehrající kouč domácích Lukáš Kala a uznal, že hosté byli v první půli výborní a po zásluze ji vyhráli. Důležitý byl začátek druhé části, kdy Zloničtí měli několik šancí zápas rozhodnout. Poté se hra vyrovnala, a když jim docházely síly, dokázali domácí dorážkou Hinka srovnat.

SN KLADNO – SMEČNO 4:0

Utkání bylo vyrovnané do první branky v síti hostů (60.), kteří do té doby několikrát nebezpečně prověřili stále velké kvality brankáře a kapitána domácích Macíka. Zmíněný gól obraz na hřišti změnil a duel se nakonec stal jasnou záležitostí Slovanu, jehož kanonýr Rác zaznamenal tři branky.