Každopádně je přebor pořád úžasným dramatem. Kdo by čekal, že Libušín bez velkých posil z áčka půjde po krku Pozdni. Ta sice vedla, mohla i zvýšit, ale v koncovce neuhlídala sedmnáctiletého Valentu a ten první brankou v chlapech vyrovnal. A ještě ho sudí Bázler o gól obral, když mylně vyplnil jako autora gólu Šarochu. V penaltách už byla Pozdeň přesnější a získala prémiový bodík. "Nečekal jsem, že se zahrajeme tak dobře. Soupeř nějaké šance měl, ale celkově u nás zahrálo lépe Smečno," mínil obránce Libušína Ondřej Špalek. 

Hostující Oldřich Štěpánek konstatoval, že Pozdeň musela do druhého poločasu vystřídat dva hráče a její už tak špatná kombinace pak vázla ještě víc. "Domácí měli za celý zápas asi tři příležitosti bez využití, my nedali deset minut před koncem únik jeden na jednoho. Pak sudí nastavil a soupeř vyroůvnal," mrzelo Štěpánka. 

O skóre je na tom lépe Vraný, které přejelo kvalitní tým Smečna 4:0 a zase ukázalo značnou sílu.

V magnetu kola byl za hrdinu vinařický Tygl. Sotva vystřídal zraněného Štefka, tak nachytal brankáře Tutku, když místo očekávaného centru práskl merunu z úhlu do sítě. Vinařicím navíc skvěle čape povoláním bek Doležal a ten cennou výhru udržel.

Vysoko se dál drží také Slovan. Proti Lidicím bylo znát, že jeho tým je v průměru asi o třicet let mladší. Hosté se drželi do 67. minuty, pak je srazil poprvé nastoupivší Radek Rác. Na hřišti byl přitom pár minut.

Hoří také boj na opačném pólu tabulky. Zatímco Kročehlavy přidusil Družec na jejich hřišti osmičkou, tak Novo nebo Buštěhrad zabraly. Novo zvládlo doma Černuc (trefil se i velezkušený Packa), Buštěhrad stejným výsledkem 3:1 vykradl zlonickou truhlici. Domácí přitom vedli, ale skvělý brankář Karásek jim víc nedovolil. Brankář byli vůbec hrdiny Buštěhradu, ten druhý – Míšek – nastoupil na hrotu a sestřelil Zlonice dvěma fíky. koneckonců z futsalu gíly střílet umí. „Zahráli jsme dobře, takticky, nehádali jsme se. Po covidu si tým už trochu sedá, i když jsme zase nebyli kompletní,“ je rád buštěhradský vůdce Aleš Šturm, jehož tým je nadále poslední, ale na střet tabulky ztrácí čtyři body.

Okresní přebor

8. kolo: Zlonice – Buštěhrad 1:3 (14. Špeta – 17. a 65. Míšek, 83. Jindra), Libušín – Pozdeň 1:1 pen. 3:4 (94. Valenta – 26. Hadrika), Kročehlavy – Družec 0:8 (15., 40. z pen. a 63. Burant, 22. Křivánek, 55. a 68. Radek Linc, 62. Kozel, 72. L. Mačura), Vraný – Smečno 4:0 (21. Kubík, 29. Jeřábek, 55. Tajč, 81. Shamin), Slovan Kladno – Lidice 6:2 (9. Švehla, 26. Veselý, 29. Hnízdil, 67. Rác, 75. Studenovský, 88. Bělohlávek – 7. a 54. z pen. Kubát), Novo Kladno – Černuc 3:1 (33. Packa, 52. Dorážka, 64. Šmolík – 89. z pen. Válek), Vinařice – Brandýsek 1:0 (37. Tygl).


Načítám tabulku ...