Historie by se teď klidně mohla opakovat. Alespoň zčásti. Ve středu si totiž fotbalisté Dvora Králové ve stejné fázi MOL cupu poradili po shodném výsledku se stejným soupeřem. Skóre zápasu proti dnes již třetiligovým Živanicím v 63. minutě otevřela hlavička Rejla, a jelikož stejnou zbraní posléze odpověděl hostující Petrus, šlo se do prodloužení.

Jindřich Dejmal byl se svými svěřenci v divizi dorostu spokojen.
Trenér Třeboně Dejmal: Chceme se motat kolem deváté příčky

To trvalo dlouhých 30 minut. Když ani tehdy diváci rozhodující gól neviděli, následovaly penalty. No a v nich je dvorská kopaná historicky silná. Vždyť z předchozích sedmi rozstřelů se místní klub šestkrát radoval z postupu.

A vyšlo to i nyní. Hosté hned úvodní dvě rány nasměrovali nad branku a ve čtvrté sérii mířil Ptáček jen do břevna. Na druhé straně sice neuspěl v první sérii Mertlík, ve třetí Hák, Fejk, Hruška a Karal ale byli jistí a zařídili tak dvěma stovkám vytrvalých dvorských příznivců vítěznou radost.

Slovan se po dvou letech dočkal mistrovského utkání - v okresním poháru.
Slovan Orlová bojuje o přežití. Nechceme zaniknout, zní z klubu

Postoupit přes dva soupeře v jednom ročníku dokázali Dvoráci dosud jen dvakrát. V sezonách 2011 a 2012 je pak pokaždé vyřadil Hradec Králové. Poprvé přijel coby účastník elitní soutěže, podruhé už jako druholigový soupeř.

ZÁCHRANA. Nový zavlažovací systém pomáhá trávníku v Dobkovicích.
Spálená tráva v Dobkovicích? Trenér Štol: Hrát jinde nebudeme muset

Tentokrát by si ale Kruliš a spol. rádi zahráli proti jinému atraktivnímu klubu. Druhé kolo má oficiální termín středu 29. srpna a při brzkém losu budou mezi pomyslnými soupeři, s výjimkou našich reprezentantů v evropských pohárech, i celky z nejvyšší domácí soutěže.

Památné bitvy proti prvoligovým klubům

Rok Soupeř Výsledek z pohledu Dvora Králové
2004 FC Slovan Liberec 0:5
2005 SK Slavia Praha 0:3
2006 AC Sparta Praha 2:5
2007 Bohemians 1905 1:4
2008 AC Sparta Praha 0:3
2009 FC Slovan Liberec 2:7
2010 FK Jablonec 0:5
2011 FC Hradec Králové 1:4
Pavel Hezoučký sleduje svůj Olešník v krajském přeboru
Hezoučký po přestupu do Plzně: Je to jízda, ale dostáváme zabrat