Fotbalisté Nového Jičína navíc udrželi počtvrté v řadě čisté konto, k čemuž výrazně přispívá celý tým v čele s obrannou čtyřkou ve složení Wolf, Javorek, Nippert, Kiss Farkas, kterou navíc jistí brankářská dvojice Ognjanov, Tichánek. Právě odchovanec Frýdku-Místku David Javorek řídí pevnou defenzivu Hajného celku z pozice stopera, ale když na to přijde, umí zahrozit i svými ofenzivními výpady. Navíc má od letošní sezony i jedno z hlavních slov u vítězného pokřiku, který si zatím Novojičínští užívají po každém utkání. 

„Pokřik měl na starosti Ondra Malina, ale po jeho odchodu to máme rozdělené nějak tak, že začíná Jarda Juříček a končím to já,“ usmál se čtyřiadvacetiletý rodák z Dobré, jenž v mládeži působil i v ostravském Baníku.

Utkání proti celkům ze spodních pater tabulky bývají ošidná. Jak jste viděl duel proti Přerovu?

Je to pravda, protože to bývají vždycky těžké zápasy. Soupeř totiž většinou zaleze, brání a je třeba ho dobývat. Pak jsou ale zápasy, jako třeba minule s Havířovem, který se snaží hrát fotbal a rozdá si to na férovku. S Přerovem jsme měli v prvním poločase málo pohybu a moc jsme se nedostávali do šancí. V posledních minutách prvního poločasu jsme to ale zlomili a dva góly nám obrovsky pomohly. Ulevilo se nám a ve druhém poločase už jsme to víceméně kontrolovali. Bylo vidět, že jasně dominujeme a užívali jsme si to.

Havířovu jste uštědřili výhrou 6:0 těžké KO. Co na tak vysoké vítězství říkáte?

Tam bylo obrovsky důležité, že jsme hned z první akce dali gól. Za chvíli jsme pak navíc dali druhý, což nás nakoplo a Havířov v podstatě nevěděl, co hrát. Byli jsme na koni. Pak jsme sice měli trošku hluchou patnáctiminutovku, kdy jsme nekontrolovali míč, ale nevybavuju si, že by měl Havířov vážnější šanci. Potom jsme dali třetí gól do kabiny, který už rozhodl. V šatně jsme si jenom říkali, ať neuděláme zbytečně nějakou hloupost a dohrajeme zápas s čistým kontem. Nakonec z toho bylo jednoznačné vítězství.

Jak si zatím užíváte vítěznou sérii?

Posledně jsme měli vždycky takové jaro. Teď jsme to trošku otočili, tak doufám, že v tom budeme pokračovat (usměje se). Zatím si to opravdu užíváme, protože takhle vyhrávat, je super. Dostat se na čelo tabulky je vždycky těžké, ale udržet se tam, tak to je ještě těžší. Navíc každý se teď na nás chce vytáhnout a chce být tím prvním týmem, který nás porazí.

Do Nového Jičína jste přišel v září roku 2016. Jak se tehdy seběhl váš příchod?

Ve Frýdku, kde jsem nakoukl i do druhé ligy, mě trápilo dlouhodobé zranění. Přes rok jsem s tím laboroval a byl jsem zraněný. Nehrál jsem tak vůbec zápasy a byl jsem potom ve spojení s panem Holubem (manažer FK Nový Jičín - pozn. red.). Z jeho strany jsem cítil zájem, takže Nový Jičín byl pro mě jasnou volbou.

V neděli dopoledne hrajete u druhého Slavičína. S jakými plány na Zlínsko pojedete?

Co si tak vybavuju, tak tam jsou diváci hodně nároční. Jsou tam blízko hřiště a určitě tam přijde spousta lidí. Bude to určitě hodně zajímavý zápas a my už se na něj těšíme, takže uvidíme s čím na nás Slavičín přijde. Ale jedeme tam vyhrát.

Sezonu máte parádně rozjetou. Kam až to chcete dotáhnout?

Samozřejmě, že nikdo nechce hrát o záchranu, nebo se plácat ve středu tabulky, takže když se vyhrává, tak je to super. Když se nám bude dařit takhle a budeme vyhrávat, tak to bude jenom dobře. Ale hlavní je, jak to bude vypadat na konci sezony.

Ve víkendovém pokračování I.A třídy, skupiny B, se v derby radovali hráči Jistebníku (v bílém), kteří porazili Libhošť 2:1.
I.A třída: Fotbalisté Jistebníku v derby přehráli Libhošť