„Hráči byli před zápasem trochu nervózní, v přímém přenosu televize nehrajete každý den, ale všichni jsme si to užili,“ usmíval se šéf domácího klubu Daz Moss.

V malém areálu na Zličíně vše doslova zářilo: obří přenosový vůz, televizní štáb a znělka Ligy mistrů. Tak to chodí během projektu Můj fotbal živě. Jen diváků se nesešlo tolik jako jinde. „Když přijedeme na vesnici, je to pro všechny událost, ale týmy z nižších soutěží v Praze nemají kromě kamarádů moc fanoušků,“ uvedl komentátor Vlastimil Vlášek.

Prague Raptors v akci
Fotbalový „prales“ naživo. Raptoři z Prahy budou zítra v televizi

Pravda u hřiště napočítali 250 zvědavých diváků, což je ale i tak desetinásobek běžné návštěvy Raptorů.c Přitom lákadlo bylo jasné: na podzim vyhráli Raptoři tým složený z cizinců na hřišti Prosexu 28:1.

Co to, že se příděl neopakoval? Svou vinu na tom nesly i velikonoční svátky. Domácí se museli obejít nejen bez několika hráčů, ale také bez kompletního trenérského štábu v roli kouče tak byl jinak útočník Mehrzad Seyri.

Prague Raptors v akci
Fotbalový „prales“ naživo. Raptoři z Prahy budou zítra v televizi

Hrdinou zápasu byl brankář hostů Dominik Fischer. Když někdo vypálí na soupeřovu branku v zápasu desetkrát, patnáctkrát, je to považováno za přestřelku. Ovšem na mladíka mezi tyčemi Prosexu šly více než čtyři desítky střel. „Nenudil jsem se,“ usmíval se, když dával poprvé v životě ohlasy do médií. „Škoda jen, že jsme nedokázali uhrát lepší výsledek, měli jsme na to,“ dodal.

Outsider z Bohnic prý nebyl nervózní (a ani jej nenahlodalo, že si na sebe prohru či výhru mohl vsadit). Domácí mužstvo navíc počítalo s jiným průběhem. „Výkon soupeře nás překvapil. Mohli jsme dát více gólů, ale tři body se počítají,“ hodnotil autor třetího gólu domácích, Ital Mattio Chiodi.

Zápas 28. kola Fortuna ligy mezi Sparta Praha a Slavia Praha, hraný 14. dubna v Praze v Sinobo stadium. Alex Král ze Slavie
Další derby na obzoru. Sparta míří do Edenu, čeká ji semifinále Mol Cupu