Pět branek, penalta, červená karta. Byl to zápas jako řemen. Dvakrát museli fotbalisté Viktorie Plzeň dohánět náskok hostujícího Jablonce, aby se nakonec radovali z vítězství 3:2.

Rozhodčí Pavel Rejžek a Libor Kozák
Už i liga a Plzeň. Sudí Rejžek si nechal slíbit úplatek od Berbra

„Myslím, že se ukázala síla mančaftu. Otočit zápass Jabloncem je úžasné,“ říkal plzeňský trenér Pavel Vrba do televizních kamer.

A fanoušci v Doosan Areně už vyvolávali jeho jméno. Než odešel slavit, ještě dodal: „I když jsme vyhráli trošku se štěstím, měli jsme víc šancí. Dobře jsme kombinovali, ale dlouho jsme to tam nemohli dotlačit. Obě mužstva předvedla parádní fotbal. Divákům se musel zápas líbit. Pro nás trenéry to je složitější.“

SFC Opava - FC Zlín.
Vzpomínka na "propadák". Rejžek vyloučil Zavadila, ovlivnil zápas proti Opavě?

Viktoria nastoupila bez Aleše Čermáka, který si obnovil svalové zraněn, a v první půli byla aktivnější.

Ale jako první udeřili paradoxně hosté z ojedinělé akce. Prsty ve vedoucím gólu měli dva kmenoví hráči pražské Slavie. Sýkora, kterého vysunul průnikovou přihrávkou Považanec, našel centrem z levé strany na penaltě osamoceného Matouška a ten otevřel skóre – 0:1.

Statistiky zápasu:
Držení míče 54:46
Střely 13:9
Fauly 8:18
Zdroj: LFA

Fanoušci Viktorie mohli až ve 43. minutě aplaudovat nadšením z vyrovnání. Rohový kop Hořavy, už osmý v pořadí, prolétl napříč vápnem ke Kalvachovi, jenž otřel svoji ránu o tyč a vyrovnal – 1:1.

Ve druhé půli přišla místo očekávaného náporu domácích další branka Jablonce. V 57. minutě si Matoušek navedl míč na střed hřiště, přihrál Holíkovi a ten se trefil k tyči – 1:2.

Hodně vzruchu přišlo po hodině hry, když nejprve rozhodčí Rejžek neocenil penaltou ani kartou Krmenčíkův pád ve vápně a chvíli na to, přece jen na puntík pro pokutový kop ukázal – po ruce Plechatého. A slovenský záložník Procházka podruhé vyrovnal – 2:2. V 72. minutě pak natáhl z 25 metrů k ráně Kopic a parádní střelou překonal jabloneckého brankáře – 3:2. Viktoriáni už těsné vítězství uhájili, i když dohrávali bez vyloučeného Hejdy.

„Když v Plzni dáte dvě branky, asi by to mělo stačit alespoň na bod,“ litoval jablonecký kouč Petr Rada.

Roman Berbr
Nepoctiví sudí mohou zatím zůstat v klidu. Asociace nevidí do Berbrova spisu